Table of Contents:

  1. Er is glutenfri?
  2. Er der gluten i kylling?
  3. Er der gluten i kakaopulver?
  4. Hvad vil det sige at noget er glutenfri?
  5. Er Summerbird chokolade glutenfri?
  6. Er der gluten i Callebaut?
  7. Er der mælk i kakaopulver?

Er is glutenfri?

Men der er nogle måder, hvormed du kan sikre, at din is er glutenfri. Næste gang du får lyst til en Frisko is, så hold øje med Solero, Twister, Filur og Magnum-is. For vi kan med glæde sige, at de alle er glutenfri og lige til at spise. Så hvis du er på en glutenfri diæt, har du vores støtte.

Er der gluten i kylling?

Fødevarer, der naturligt er fri for gluten: Kød (fersk, frossent, røget og saltet), fjerkræ, fisk, indmad, æg. Kartofler og grøntsager (friske og konserverede).

Er der gluten i kakaopulver?

Udover korn og kornprodukter kan der være rester af gluten i mange andre fødevarer. Dette kan blandt andet være i nogle mejeriprodukter, fx is, ost og yoghurt. Der kan også være gluten i chokolade, slik og kakao.

Hvad vil det sige at noget er glutenfri?

Fødevarer kan være glutenfri, fordi de naturligt ikke indeholder gluten, ikke indeholder ingredienser med gluten eller fordi glutenindholdet er blevet fjernet eller reduceret. Indholdet af gluten i fødevaren må højst være 20 mg/kg. Der er også særlige regler for ”glutenfri havre”.

Er Summerbird chokolade glutenfri?

Odense Marcipan chokolade – Når jeg bager eller laver chokolade bruger jeg altid blokkene fra Odense Marcipan. De smager dødgodt og er uden gluten. Summerbird – Rigtig mange ting fra Summerbird er glutenfrit.

Er der gluten i Callebaut?

Den er perfekt til kaffen eller til kagebordet, og så er den glutenfri, så den også kan nydes af dem med glutenallergi. Se billeder nederst!

Er der mælk i kakaopulver?

Almindelig kakao fås både i en fedtreduceret udgave og i helt ren form. Vær opmærksom på at visse ikke-økologiske kakaopulvere indeholder antiklumpningsmiddel og sukker. Fedtet fra fedtreduceret kakaopulver bruges til kakaosmør. Kakaosmør hører til i et mælkefrit køkken.