Table of Contents:

  1. Hvad sker der ved forkert sporing?
  2. Hvor ser man hvad dæk størelser man skal bruge?
  3. Hvad er Løbsvinkel?
  4. Hvor lang tid tager en sporing?
  5. Hvad er et mål?
  6. Hvad er Camper styretøj?
  7. Hvad er Toe in?

Hvad sker der ved forkert sporing?

Forkert sporing kan føre til hurtig dækslitage, især på kanten af dækkene, og bilens køregenskaber kan også blive påvirket. Det betyder næsten altid, at du er nødt til at udskifte dine dæk tidligere, end du havde regnet med.

Hvor ser man hvad dæk størelser man skal bruge?

Tabel over dæk / fælg størrelser
FælgbreddeMinimum dækbreddeAnbefalet dækredde
51551
5.51651
61751
6.51851

Hvad er Løbsvinkel?

LØBSVINKEL. Løbsvinklen er en vinkel der fremkommer mellem baghjulenes løbslinie og akslernes centerlinie. Funktion: Bestemmer hvor skævt et baghjul eller bagaksel står i forhold til ligeud retning. Står baghjulene skæve, kan forhjulene justeres efter løbsvinkel, så bilen kører ligeud, når rattet står i midterstilling.

Hvor lang tid tager en sporing?

De fleste sporinger kan laves på ca. 30 minutter. Brug en fagmand med udstyr til dette for at få det optimale ud af din sporing. Det forgår sådan, at man får en 4-hjuls-udmåler på sin bil, som måler om hjulene står skævt og sørger for, at begge hjul står vandret og kører lige ud.

Hvad er et mål?

ET-målet er et mål for, hvor langt der er imellem midten af fælgen og anlægsflade mod bilens hjulnav. Det siger altså noget om, hvor langt inde under bilen hjulene er placeret. ET-målet vil typisk være angivet i millimeter.

Hvad er Camper styretøj?

Negativ camber sikrer bedre vejgreb. Ved krængning i sving vil det yderste hjul stå lodret, og dermed er hele dækkets trædeflade i kontakt med vejbanen. Cambervinklen er positiv, når hjulet hælder udad, og negativ, når hjulet hælder indad.

Hvad er Toe in?

Toe-in, (eng.), spidsning; vinklen mellem bilforhjuls lodrette planer; sammenlign med toe-out.