Table of Contents:

  1. Hvornår kan et bildæk ikke lappes?
  2. Hvor må dæk lappes?
  3. Hvor langt kan man køre på lappet dæk?
  4. Hvad koster en lapning af et bildæk?
  5. Hvordan punkterer et dæk?
  6. Hvad koster det at få lappet sin cykel?
  7. Hvorfor Eksploderer et dæk?

Hvornår kan et bildæk ikke lappes?

Dette afhænger af, hvor på dækket skaden sidder. Er skaden opstået nede i dækmønsteret, kan det være tilstrækkeligt med en lapning, mens en skade på kanter eller flader måske vil kræve et nyt dæk. det ene fordæk punkteret, bør det andet fordæk også skiftes.

Hvor må dæk lappes?

Fra d. 1. januar 2018 er det ikke længere tilladt at bruge propper og andre tætningsmidler som lapning af dæk. Dog er det stadig tilladt for personbiler at bruge tætningsmiddel og propper som nødtætning, så bilen kan køre hen til fx et værksted, hvor dækket kan blive lappet af en fagmand.

Hvor langt kan man køre på lappet dæk?

- Mange nyere biler er udstyret med et dækkit i stedet for et reservehjul, men mange bilister er i tvivl om, hvorvidt de selv kan bruge dækkittet til at lappe et punkteret dæk. Det kan man i og for sig godt, men dækkit er kun en nødløsning, og man kan max. køre 200 km videre på et nødlappet dæk.

Hvad koster en lapning af et bildæk?

Priser
Køretøj/hjulYdelserPris
1 x Afbalancering50,-
1 x Montering på bilen75,-
Lapning indefra 18" - 19"1 x Afmontering af dæk på fælge50,-
1 x Lapning indefra150,-

Hvordan punkterer et dæk?

Enten har dækket haft for lavt dæktryk eller også har et skarpt fremmedlegeme lavet et hul, som tømmer dækket for luft. Når et fremmedlegeme, såsom glasskår, skruer, søm og spidse sten, trænger ind i dækket, og dækket punkterer, kan dette enten forårsage et hurtigt eller langsomt tab af tryk i dækket.

Hvad koster det at få lappet sin cykel?

Hvor der lappes, koster servicen mellem 50 og 95 kroner på cyklens forhjul. Udskiftning af slangen koster mellem 1 kroner.

Hvorfor Eksploderer et dæk?

Hvis dæktrykket ikke er tilstrækkeligt i forhold til den vægt, der skal transporteres, stiger dækkets temperatur som følge af øget nedbøjning. For høj temperatur kan resultere i varige skader på dækket og i yderste konsekvens til, at dækket eksploderer.