Table of Contents:

 1. Hvordan skifter man ventil på bildæk?
 2. Kan man genbruge TPMS ventil?
 3. Hvordan tager man krydsmål på fælge?
 4. Hvordan skifter man fælge?
 5. Hvor længe holder TPMS ventiler?
 6. Hvad er TPMS fejl?
 7. Hvem kan kode TPMS ventiler?
 8. Hvordan finder man hulafstand?
 9. Hvad betyder 5x112?

Hvordan skifter man ventil på bildæk?

Det nemmeste er at afmonterer hjulet og smide det i den presse, hvor du lige kan trykke hjulet, så du kan smide en ny ventil på..... Tager ikke 5 min incl. ny luft i dækket og en afbalancering.....

Kan man genbruge TPMS ventil?

Kan jeg genbruge de TPMS, som sidder i de fælge, som fulgte med bilen? Ja, man kan godt genbruge de originale dæktrykssensorer, som fulgte med de originale fælge til bilen. Sørg for at overflytningen af sensoren foretages af en kvalificeret person, og husk at få alle dele med over (der er en hel del smådele).

Hvordan tager man krydsmål på fælge?

Når man måler krydsmålet skal man vælge en bolt man vil måle fra, finde midten af denne bolt og måle til midten af den direkte modsatte bolt i mønsteret. Et eksempel kunne være et krydsmål på som betyder at fælgen har 5 bolte og 100mm imellem de modstående bolte.

Hvordan skifter man fælge?

FDMs anbefalinger til dæk
 1. Afmonter hjulkapslerne. ( ...
 2. Løsn hjulboltene på det ene hjul, før du løfter bilen op med donkraft (anvend hjulnøgle)
 3. Placer donkraften under bilen. ...
 4. Når hjulet er løftet fra jorden, løsner du hjulboltene helt og fjerner dem fra hjulet.
 5. Fjern hjulet.

Hvor længe holder TPMS ventiler?

Selv om du blot skal skifte mellem sommer- og vinterdæk, der allerede har indbygget TPMS, kan det alligevel betyde, at hjulene skal kodes for, at bilens TPMS virker. Der er monteret en trådløst batteridrevet sensor i forbindelse med ventilen. Batteriets levetid i sensoren er 5-10 år.

Hvad er TPMS fejl?

punkterer eller taber luft, opfanger dit TPMS system det med det samme. Hjulet drejer ikke med samme omdrejninger som før, og TPMS systemet vil melde fejlen. Du skal ikke tilkøbe dæktryks sensor/ TPMS sensor, hvis du har dette TPMS system. Det indirekte TPMS system har nemlig ingen sensor i hjulet.

Hvem kan kode TPMS ventiler?

I tilfælde af at ventilerne skal kodes via computerstikket i bilen (OBD-stik), skal dette ske ved et autoriseret værksted. Vi forhandler TPMS-systemet fra Danmarks største leverandør på området. Vi har det nødvendige værktøj til at kunne supportere TPMS-systemet.

Hvordan finder man hulafstand?

Når man måler krydsmålet skal man vælge en bolt man vil måle fra, finde midten af denne bolt og måle til midten af den direkte modsatte bolt i mønsteret. Et eksempel kunne være et krydsmål på som betyder at fælgen har 5 bolte og 100mm imellem de modstående bolte.

Hvad betyder 5x112?

Find dæk og fælge med Nummerpladen kan hedde 5x112, hvilket betyder at bilen køre med fælge der bruger 5 bolte med en afstand af 112mm, den information bruges når du skal finde nye fælge eller vinterfælge til bilen.