Table of Contents:

 1. Kan man elske sine børn lige meget?
 2. Hvad hvis jeg ikke elsker mit barn?
 3. Hvordan siger man fra overfor sine forældre?
 4. Hvad skal man gøre hvis man ikke kan lide sine forældre?
 5. Kan man elske sit ene barn mere end det andet?
 6. Hvorfor er jeg lavere end mine forældre?
 7. Hvornår knytter man sig til sit barn?
 8. Kan en baby mærke kærlighed?
 9. Hvordan bryder man med sine forældre?
 10. Hvordan kommer jeg væk fra min familie?
 11. Hvad betyder Knoglealder?
 12. Hvad er en dårlig forælder?
 13. Hvilke faktorer har indflydelse på den Tilknytningstype der etableres mellem barn og omsorgspersoner?
 14. Hvornår kan en baby genkende en?

Kan man elske sine børn lige meget?

Direkte adspurgt vil de fleste forældre formentlig svare, at de elsker alle deres børn lige højt. Men det vil meget sjældent være et dækkende svar. Det er nemlig et grundlæggende vilkår i forældreskabet, at der er børn, man er tættere knyttet til end andre.

Hvad hvis jeg ikke elsker mit barn?

Børnepsykologen anbefaler nybagte mødre at bryde tabuet og tale med deres partner om de svære følelser. Han kan meget vel have det på samme måde, og det er nemmere at tackle, når man ikke skal føle skyld. Du kan også vælge at dele dine følelser med sundhedsplejersken, foreslår Litte Frehr.

Hvordan siger man fra overfor sine forældre?

- En måde kan også være at sige eller skrive til din forælder, at "jeg holder meget af dig, men lige nu tror jeg ikke, det er en god idé, at vi mødes til jul/fødselsdag/sommerhustur. Så er det nødvendigt, at vi først får snakket om de ting, der gør mig ked af det, når vi er sammen", foreslår Camilla Carlsen Bechsgaard.

Hvad skal man gøre hvis man ikke kan lide sine forældre?

Jeg tænker, at det bedste du kan gøre er, at søge hjælp hos en voksen. Det kan være en sød lærer, sundhedsplejersken på skolen, en moster eller måske en venindes mor. Når du fortæller den voksne om, hvordan du har det derhjemme, skal den voksne hjælpe dig med at ringe eller at gå op på kommunen, og fortælle dem om det.

Kan man elske sit ene barn mere end det andet?

Det kan være svært at acceptere, at man kan lide sit ene barn bedre end sit andet barn. Men det er faktisk ganske normalt. Det er næsten forbudt at sige det, men nogle gange kan man faktisk stå med følelsen af, at man holder mere af sit ene barn end sit andet barn.

Hvorfor er jeg lavere end mine forældre?

Lægevidenskaben kender dog kun nogle og ikke alle de gener, der har betydning for, hvor høje vi bliver. - Nogle gener er vækstgener, idet de sørger for, at vi danner væksthormoner. Hvis der sker en mutation i vækstgenerne, danner man færre eller slet ingen væksthormoner, og så bliver man mindre end sine forældre.

Hvornår knytter man sig til sit barn?

Når det lille barn bliver fød​t, så skal barnet og forældrene knytte sig til hinanden. Det betyder, at der skal ske nogle helt særlige psykologiske processer mellem barnet og forældrene, som binder dem tæt sammen.

Kan en baby mærke kærlighed?

En ufødt baby kan sagtens kende og identificere stemmer, samt skelne fra hinanden, ligesom de kan mærke om situationer rummer glæde, tristhed, vrede eller angst. At tale til baby i maven er ikke den eneste måde, du kan kommunikere med din ufødte baby.

Hvordan bryder man med sine forældre?

Det kræver meget personligt arbejde at nå dertil. Det er ikke let, og det er ikke muligt at gå vejen alene. Det kræver professionel hjælp af for eksempel psykologer eller gennem andre former for selvudvikling. Jo mere kærlighed man kan mærke til sig selv, jo mere vil det være muligt at rumme forældrene.

Hvordan kommer jeg væk fra min familie?

Når et barn eller en ung ikke har det godt i sin familie, er det Socialforvaltningen i kommunen, der skal hjælpe til at finde en løsning. Du kan godt selv kontakte en sagsbehandler ved at ringe til kommunens hovednummer, det kan du finde på kommunens hjemmeside.

Hvad betyder Knoglealder?

Knoglealder anvendes til at vurdere den ”biologiske alder”, og vækstpotentialet (herunder sluthøjdeprædiktion). Blodprøver kan være en hjælp. På børneafd tages: TSH, T4, FSH, LH, østradiol eller testosteron.

Hvad er en dårlig forælder?

Det lytter til andre, men har rigtig svært ved at tale om dem selv og har svært ved at åbne op, da de er bange for, at deres følelser ikke bliver taget alvorligt. Eller de frygter at belaste andre med deres følelser. De får ofte et ambivalent forhold til deres forældre, som de selv bliver forældre for.

Hvilke faktorer har indflydelse på den Tilknytningstype der etableres mellem barn og omsorgspersoner?

Hvilke faktorer har indflydelse på den tilknytningstype der etableres mellem barn og omsorgspersoner? Forældre til børn, der er undgående tilknyttet, er tilbøjelige til at være følelsesmæssigt tillukkede, de har svært ved at opfange barnets signaler, og deres samspil er præget af ufølsomhed og afvisning.

Hvornår kan en baby genkende en?

I løbet af de første par uger eller tre kan dit barn kende fars og mors ansigt og vil foretrække at se på de ansigter, som det »hører til«. Så kom godt i gang med den første kontakt, så du kan få styrket tilknytningen til dit barn helt fra starten.