Table of Contents:

  1. Hvad er Tibet kendt for?
  2. Hvad er Tibet Kommissionen?
  3. Hvordan bliver Dalai Lama valgt?
  4. Hvad handler Tibet sagen om?
  5. Hvordan kom buddhismen til Tibet?

Hvad er Tibet kendt for?

I Tibet var buddhismen dominerende og magten udøvedes af de store klostre. Under kulturrevolutionen blev religion bekæmpet og mange klostre ødelagt. Siden den kinesiske "opening up" er religion igen blevet en anerkendt samfundsfaktor og mange store klostre er genopbyggede og trives.

Hvad er Tibet Kommissionen?

Tibetkommissionen undersøger hændelserne og kigger på politiet, Udenrigsministeriet, Politiets Efterretningstjeneste, Forsvaret og hoffet. En stribe afhøringer blev indledt 7. januar og sluttede i dag. Langt hovedparten er embedsmænd i Udenrigsministeriet.

Hvordan bliver Dalai Lama valgt?

Hver gang drengen så en ting, der havde tilhørt Dalai Lama, udbrød han: “Det er min”. Gruppen blev overbevist om, at drengen måtte være reinkarnationen af den afdøde Dalai Lama, og han blev indsat som den nye Dalai Lama. Dalai Lamaerne har siden 1642 fungeret som Tibets religiøse og politiske ledere.

Hvad handler Tibet sagen om?

Tibetsagen omhandler den danske ordensmagts håndtering af demonstrationer mod Kinas politik i Tibet under det kinesiske statsbesøg i Danmark i 2012 samt to efterfølgende besøg på højt niveau i 20.

Hvordan kom buddhismen til Tibet?

Tibetansk religion kendetegnes ved den særlige tibetanske buddhisme (lamaisme), men oprindelig var det religionen bon, der dominerede. Buddhismen blev indført fra Indien, første gang under de tibetanske konger (629-842), især i slutningen af 700-tallet og begyndelsen af 800-tallet.