Table of Contents:

  1. Kan man spise stilken på timian?
  2. Hvordan får man bladene af timian?
  3. Hvordan spiser man timian?
  4. Hvad smager timian af?
  5. Hvad bruger man tørret timian til?
  6. Hvordan piller man timian?
  7. Hvordan bruger man frisk rosmarin?
  8. Er timian slimløsende?
  9. Hvordan laver man tørret timian?

Kan man spise stilken på timian?

Timian har en krydret smag og duft, og der er store variationer blandt de forskellige arter af timian. Stilken benyttes ikke, men bladene og blomsterne gør. Prøv timian ovenpå ovnbagte grøntsager. Timian er også god i gryderetter, og smager skønt i en marinade til kød.

Hvordan får man bladene af timian?

Kom krydderurten i fryseren inden, så bliver det meget nemmere at plukke bladene af stilkene.
  1. Frys. Det er tit både besværligt og tidskrævende at nippe de små timianblade af de friske grene. ...
  2. Rulle og nulre. Tag posen ud af fryseren og skiftevis nulr og rul posen mellem dine hænder. ...
  3. Ryste, ryste.
26. sep. 2010

Hvordan spiser man timian?

Det er bladene og blomsterne, der anvendes som krydderurt i maden. Traditionelt anvendes timian til gule ærter, pølser og supper. Den er også god til marinering af kød fx sammen med persille, hvidløg og laurbærblade. Er god i gryderetter med vin og til ovnbagte grøntsager.

Hvad smager timian af?

Forskel på frisk og tørret timian Generelt har timianen en aromatisk, krydret og lidt citrusagtig smag, men da der findes så mange arter, er der selvfølgelig smagsforskelle. Den kan købes både som frisk krydderurt og tørret krydderi.

Hvad bruger man tørret timian til?

Den giver smag til masser af retter, som oksestege, andesteg, lam, kylling, varmende supper, pastaretter og meget mere. Både frisk og tørret timian er lækkert at drysse over kartofler og i det hele taget til at skabe smagsvariation til f.

Hvordan piller man timian?

Timian i salater og dressinger, der piller jeg bladene af. Det gøres lettest, ikke altid let, ved at holde i toppen af kvisten og så køre to fingre op langs stilken nedefra.

Hvordan bruger man frisk rosmarin?

Det er bladene, der anvendes som krydderurt i maden. Rosmarin er godt til lamme- og svinekød, vildt, fjerkræ og tomatretter. Det kan være en god ide at lægge et par kviste ved kødet under stegning eller kogning.

Er timian slimløsende?

Timian. Timians medicinske egenskaber er velkendte, og hjælper folk med at komme sig hurtigere over forkølelser og influenza. Det indeholder antibakterielle, slimløsende og antispasmodiske stoffer, der er med til at kontrollere hoste og irritation forårsaget af for meget slim.

Hvordan laver man tørret timian?

Sådan gør du
  1. Start med at rense krydderurterne i vand og tørre dem grundigt.
  2. Klip stilke af krydderurterne, og bred dem ud på ovnriste, en bageplade eller i ovnfaste fade (uden bagepapir).
  3. Tør dem ved 35-40 grader i mindst 8 timer.
  4. Når urterne er tørre, kan du let nulre bladende af stilkene.
  5. Smid stilkene ud.