Table of Contents:

  1. Hvor længe skal gulvbrædder akklimatisere?
  2. Hvor længe skal trægulv ligge?
  3. Hvornår bruger man fugtspærre?
  4. Kan man lægge et trægulv ovenpå et andet trægulv?
  5. Hvordan fjerner man Gulvlim?

Hvor længe skal gulvbrædder akklimatisere?

Akklimatisering af trægulve Trægulve skal opbevares 48 timer i uåbnet emballage i det rum, hvori det skal lægges. Årsagen hertil er, at træet langsomt (derfor den lukkede emballage) skal vænne sig til de nye temperatur- og fugt forhold.

Hvor længe skal trægulv ligge?

Q: Hvor lang tid skal trægulvet ligge og afklimatisere? A: Et trægulv må ikke monteres med det samme! Vi anbefaler, at opbevare trægulvet i uåbnet emballage i rummet det skal lægges i, i 48 timer inden lægning.

Hvornår bruger man fugtspærre?

En fugtspærre ligger man oftest mellem et betongulv og et trægulv. Her er det ikke af betydning om det er lamelgulv, laminatgulv eller gulvbrædder der skal lægges. Årsagen til at man placere fugtspærren lige netop dér er for at sikre at fugten ikke siver op igennem gulvet og giver fugtskader.

Kan man lægge et trægulv ovenpå et andet trægulv?

Svar: Ja, det kan du gøre ved at lægge et svømmende gulv, eksempelvis et linoleumsgulv, ovenpå. Det kræver selvfølgelig, at underlaget er nogenlunde jævnt – der må ikke være for stor niveauforskel mellem de to gulve, som det nye skal lægges ovenpå.

Hvordan fjerner man Gulvlim?

Opvarm tapen eller limen: En løsning, der typisk kan klare opgaven med at fjerne tæppelim eller -tape er at opvarme materialet med en hårtørrer eller forsigtigt med en varmepistol. Varmen blødgør materialet, så det opløses langsomt og forhåbentlig efterfølgende er nemmere at fjerne, f. eks. med et skrabejern.