Table of Contents:

 1. Hvad sker der i kroppen når man rider?
 2. Hvilke muskler bruger man når man rider?
 3. Hvordan får jeg min hest til at slappe af?
 4. Hvordan styrer man en hest?
 5. Er ridning motion?
 6. Hvad kan man lave med sin hest?
 7. Hvordan opdrager man en hest?
 8. Hvordan galoperer man?
 9. Hvordan lærer jeg at ride?
 10. Er det svært at ride?

Hvad sker der i kroppen når man rider?

I ridning får du aktiveret både de små og de store muskelgrupper. Særligt coremuskulaturen bliver styrket under ridning, fordi man skal holde sig oprejst på hesten og desuden være i stand til at følge hestens bevægelser – uden at ødelægge dens naturlige bevægelser.

Hvilke muskler bruger man når man rider?

Ved regelmæssig ridning vil du opleve:
 • Stærkere coremuskler – da du skal opretholde balancen, når du sidder på en hest aktiverer du dine dybe mave- og rygmuskler.
 • Bedre koordinering – da du skal have overblik over hestens bevægelser træner du dine muskler og hjerne i at blive bedre til at aktivere kroppens muskler.

Hvordan får jeg min hest til at slappe af?

At få hesten til at blive i skridt og træde ordentlig ind under sig er ikke altid så let, som man skulle tro....6 træningstips: Lær din hest at være afslappet og blive i skridt
 1. Hold schenklerne inde til hesten. ...
 2. Forbliv afslappet. ...
 3. Saml tøjlerne forsigtigt op. ...
 4. Berolig og ros hesten. ...
 5. Varier dine overgange. ...
 6. Øv på hjemmebane.

Hvordan styrer man en hest?

- Man kan stå med hesten, som er iført grime med træktov. Med en pisk tapper man i området, hvor schenklen ville ligge, og holder op, når hesten bevæger sig fremad. Når hesten har lært at gå frem for pisken, kan man F. eks tappe den på skulderen for at flytte forparten, fortæller han.

Er ridning motion?

Det afhænger selvfølgelig af din træningsintensitet, men uanset hvad aktiverer ridning mange muskelgrupper ad gangen, og det er altid godt for din forbrænding. Som udgangspunkt er ridning dog mere styrketræning.

Hvad kan man lave med sin hest?

12 hyggelige og sjove ting, du kan lave med din hest
 • Gå tur. ...
 • Bare nyd hestens selvskab. ...
 • Lav miljøtræning. ...
 • Giv din hest den store omgang. ...
 • Prøv at find din hests yndlingsgodbid. ...
 • Find din hests 'sweet spot' (hvis du ikke allerede har fundet det). ...
 • Stræk ud med hesten. ...
 • Lær din hest at smile – eller andre tricks.

Hvordan opdrager man en hest?

Vær forbilledet for din hest Hvordan du selv kommunikerer til dine omgivelser påvirker selvsamme omgivelser. Det nytter altså ikke noget at råbe “SÅ SLAPPER DU AF!”, hvis din hest er stresset op over en ko på marken eller råbe “NU SKAL DU KRAFTEDME TALE ORDENTLIGT”, til dine larmende børn.

Hvordan galoperer man?

Giv masser af plads på tøjlen i anspringet og mens du galopere rundt. Lad endelig hesten falde ned i trav – det gør hesten oftest fordi den synes det er svært at holde balancen og fordi den bruger sin krop på en anden måde end normalt.

Hvordan lærer jeg at ride?

Hvis man rider en gang om ugen, skal man hver gang prøve at følge hestens bevægelser. Der er lang vej til at man får rutine i at følge hestens bevægelser, så man kan begynde at fokusere på at lære at ride. Man kan oftest købe privatundervisning hos underviseren på rideskolen for ca. 100-200 kr.

Er det svært at ride?

Ridning kan se nemt ud, og det kan ligne, at man blot lader sig transportere rundt af hesten, men der er en lang række sundhedsmæssige fordele ved ridning. ”I ridning vil man gerne have det til at se så let ud som muligt.