Table of Contents:

  1. Hvor vokser piletræ?
  2. Hvor meget vokser pil?
  3. Hvor gammel kan et piletræ blive?
  4. Hvor finder jeg pil?
  5. Hvor gammel kan en hængepil blive?
  6. Hvor hurtigt gror træer?
  7. Hvor køber man pilegrene?
  8. Hvornår skal man lave Pilestiklinger?

Hvor vokser piletræ?

Pile-slægten (Salix) er en artsrig slægt af hurtigt voksende, løvfældende træer og buske. Langt de fleste pilearter vokser som pionertræer på fugtig jord langs vandhuller og bække, hvor de er et vigtigt fødegrundlag for bæveren.

Hvor meget vokser pil?

Pilen skal, efter plantning, tromles og herefter passes i forhold til renholdelse enten med kemi eller mekanisk renholdelse eller med en kombination af disse. Under optimale forhold få pilen hurtigt fat og iløbet af ganske få måneder er pilen vokset betragteligt. Efter ca. 1/2 år er pilen blevet mellem 4-5 meter høje.

Hvor gammel kan et piletræ blive?

Piletræer kan, hvis de bliver holdt godt, blive store imponerende træer som kan opnå en alder på op mod 50 år.

Hvor finder jeg pil?

Bliv klogere på piletræet lige her... Der findes rigtig mange forskellige slags piletræer. Uanset hvilken type pil du falder over, kan du altid genkende træet på, at der vokser masser af tynde og lange blade fra grenene. Piletræet bor i fugtige områder, så finder du et piletræ, er der nok en vandkilde i nærheden.

Hvor gammel kan en hængepil blive?

De kan blive meget gamle (50 - 80 år)og meget store - op til 10 meter høje, hvis de ikke stynes. Andre sorter er bedre egnet til kurvefletning og skal helst stævnes hvert år og bliver derfor ikke over 2 - 4 meter høje.

Hvor hurtigt gror træer?

Hvis du planter store træer, sparer du voksetid. De fleste store træer er først fuldvoksne efter 30-50 år. Hvis man skal vente så mange år, vil det være de færreste, der rigtig får lov til at nyde det store træ.

Hvor køber man pilegrene?

Prisen på tør flettepil ligger fra 35,00 - 80,00 kr. afhængig af længde og sort. Vi sælger også opblødt flettepil. Pris for opblødning er 10,00 kr.

Hvornår skal man lave Pilestiklinger?

Pil formeres ved stiklinger (det hedder “pilestokke”, hvis de er lange), som sættes i jord, så snart frosten har forladt os om foråret – typisk i marts og april.