Table of Contents:

 1. Hvordan er roden på en thuja?
 2. Hvordan planter man en Thujahæk?
 3. Kan man klippe toppen af en thuja?
 4. Er min thuja gået ud?
 5. Hvordan fjernes thuja?
 6. Hvor tæt planter man thuja?
 7. Hvornår kan man plante Thujahæk?

Hvordan er roden på en thuja?

De er først lysegrønne, men bliver hurtigt lysebrune. Frøene modner godt og spirer villigt i Danmark. Rodnettet består dels af nogle få, grove hovedrødder, som går lodret ned, og dels af tæt filtede finrødder lige under overfladen. Højde x bredde og årlig tilvækst: 15 × 3 m (25 × 10 cm/år).

Hvordan planter man en Thujahæk?

Hvordan planter man Thuja hæk?
 1. Som det første er det en god idé at måle op og markere præcist, der hvor du ønsker hækken skal placeres. ...
 2. Grav en rende. ...
 3. Plant hækken og dæk rødderne til med jord. ...
 4. Vand din nyplantede thuja hæk med rigelige mængder.

Kan man klippe toppen af en thuja?

Du skal beskære din thuja en til to gange om året, for at den kan holde formen. Det kan du gøre fra juni til september. Er der kommet frostskader på nogle af grenene, kan du fjerne dem i marts måned.

Er min thuja gået ud?

De første symptomer er typisk døde kviste eller døde skudspidser hist og pist. Herefter visner større partier af skuddene, evt. kun i toppen af planterne. Til sidst bliver hele planter eller større partier af hække gule, røde eller brune.

Hvordan fjernes thuja?

Tine- ps det er nemmest at hugge thuja om med økse, hvis man ikke har motorsav. At save pr håndkraft er muligt, men så bliver stødet halvhøjt.

Hvor tæt planter man thuja?

Thuja udmærker sig ved at være meget vindfør og er med sin kompakte vækstform en meget lægivende hæk. Træet har en årlig tilvækst på omkring 25 x 10 cm. For at opnå en tæt hæk skal man sætte 4 planter pr meter.

Hvornår kan man plante Thujahæk?

Du kan plante thuja med rodklump om foråret (marts-juni) og efterår (september-oktober), så længe jorden ikke er frossen. Potte-dyrket thuja kan også plantes om sommeren.