Table of Contents:

 1. Er E-numre dårlige?
 2. Hvad er e501?
 3. Er alle e numre kunstige?
 4. Hvad er der E-numre i?
 5. Er thrombin farligt?
 6. Hvilke konserveringsmidler findes der?
 7. Hvad er e472b?
 8. Hvad anvendes glycerin til?
 9. Er glycerin godt for huden?
 10. Hvilke e numre er der i mælk?

Er E-numre dårlige?

E-numre kan give kræft Fødevarestyrelsen anbefaler, at du skærer ned på mængden af saltet og forarbejdet kødpålæg. I nogle dyreforsøg har der også vist sig en sammenhæng mellem kræft og høje doser af henholdsvis antioxidanterne BHA E 320 og BHT E 321 samt sødemidlet sakkarin E 954.

Hvad er e501?

Funktion. Potaske anvendes i husholdningen som hævemiddel ved fremstillingen af blandt andet brune kager.

Er alle e numre kunstige?

E-stoffer kan både være naturlige stoffer eller kunstigt fremstillet. Naturligt fremstillede E-stoffer er stoffer, som kan ekstraheres (trækkes ud) fra naturlige kilder, og kommer typisk fra planter, dyr, svampe eller bakterier.

Hvad er der E-numre i?

Hvilke E-stoffer findes der?
 • Farvestoffer: E 100 - E 199.
 • Konserveringsmidler: E 200 - E 299.
 • Antioxidanter: E 300 - E 399.
 • Konsistensmidler: E 400 - E 499.
 • Smagsforstærkere: E 620 - E 640.
 • Sødestoffer: E 950 - E 967.
 • Andre tilsætningsstoffer: E 999 - E 1521.
18. feb. 2022

Er thrombin farligt?

Kødklister er harmløst. EU vil tillade, at enzymet thrombin bruges som tilsætningsstof i dansk kød. Et flertal i Folketingets Fødevareudvalg siger nej tak til thrombin, men ifølge forskere er enzymet ikke farligt og teknikken langt fra ny.

Hvilke konserveringsmidler findes der?

Konserveringsmidler er blandt andet nitrit og nitrat. Nitrat findes naturligt i alle planter. Ifølge de danske regler har det været tilladt at bruge nitrat og nitrit til en række levnedsmidler, for eksempel kødpålægsvarer, spegepølser og andre pølser, dåseskinke, bacon, ost samt krydder- og sukkersaltede sild.

Hvad er e472b?

E 470b Magnesiumsalte af fedtsyrer Stabilisatorer og emulgatorer, som anvendes i en række forskellige levnedsmidler.

Hvad anvendes glycerin til?

Glycerins primære egenskab er, at den er blødgørende og fugtighedsbevarende. Disse egenskaber gør, at glycerin egner sig sig særlig godt i kosmetiske produkter som shampoo, balsam, creme, lotion, salve og skintonic. Glycerin anvendes som en del af vandbasen.

Er glycerin godt for huden?

Forskning har vist, at glycerin efteraber hudens naturlige fugtgivende faktorer (NMF) i hudens fedtlag. Det har en afgørende betydning for hudens evne til at binde vand i det øverste hudlag. Det forklarer, hvorfor glycerin er så kompatibel med alle hudtyper.

Hvilke e numre er der i mælk?

Hvis det alligevel skulle være tilfældet, eller hvis mælkeprotein er brugt som bærestof, skal det fremgå af deklarationen på varer, som er mærket efter den 25. november 2005. E-numrene E 325, 3 og E 270 er mælkesyre og mælkesyresalte, og tåles af dig der har allergi over for mælkeprotein.