Table of Contents:

 1. Hvad gør man hvis man hader sin familie?
 2. Kan ikke rumme mit barn?
 3. Hvad skal man gøre hvis ens forældre er irriterende?
 4. Kan ikke med min familie?
 5. Kan ikke nå ind til mit barn?
 6. Hvad skal man gøre hvis ens mor er sur?
 7. Hvis faderen ikke vil have barnet?

Hvad gør man hvis man hader sin familie?

Jeg tænker, at det bedste du kan gøre er, at søge hjælp hos en voksen. Det kan være en sød lærer, sundhedsplejersken på skolen, en moster eller måske en venindes mor. Når du fortæller den voksne om, hvordan du har det derhjemme, skal den voksne hjælpe dig med at ringe eller at gå op på kommunen, og fortælle dem om det.

Kan ikke rumme mit barn?

Vær fysisk nærværende. Nogle gange kan børn have svært ved at høre og opfange det, du siger, når det hele koger over. Derfor er det en god idé at starte med at være i nærheden af dit barn og at have et roligt blik, der signalerer til dit barn, at du er der. Berøring kan hjælpe mange børn med at falde til ro.

Hvad skal man gøre hvis ens forældre er irriterende?

Værsgo. 6 gode råd til, hvordan I får det lettere
 1. Øv dig i at sige pyt. ...
 2. Tæl til 10, inden du gør eller siger noget. ...
 3. Snup et pusterum – og få tankerne over på noget andet. ...
 4. Snak med andre om, hvordan du har det. ...
 5. Gør ting, der gør dine forældre glade. ...
 6. Øv jer i at tale sammen.
29. mar. 2018

Kan ikke med min familie?

Det første kan være tegn på at der er noget som ikke er, som det skal være, og det sidste er en naturlig del af det at være teenager (og går over igen med tiden). Hvis det nu er det første, så vil jeg anbefale dig at besøge vores chat, hvor du kan snakke med en rådgiver om hvad du kan gøre.

Kan ikke nå ind til mit barn?

Sæt din grænse, så dit barn kan mærke dig. Når du oplever situationer med dit barn, som gang på gang ender med råb og skrig, hvor du ender med at tænke “Jeg kan ikke rumme mit barn”, så prøv at tænke tilbage på, hvad situationen egentlig startede med. Måske startede det måske med en grænse, der ikke blev sat helt godt.

Hvad skal man gøre hvis ens mor er sur?

Har du på en stille dag fortalt din mor, hvad det gør ved dig, når hun er utilfreds med det, du gør og ikke gør. Det er vigtigt, at din mor ved besked om, hvad det gør ved dig med de ting, hun siger. Hun skal have det at vide for at kunne ændre på det. Du kunne fx skrive de ting ned som du gør og hvornår du gør det.

Hvis faderen ikke vil have barnet?

Hvis han ikke vil anerkende faderskabet til barnet, eller hvis moren har nævnt flere mulige fædre, skal der laves en dna-test. Det kaldes en retsgenetisk undersøgelse. Undersøgelsen kan vise, hvem der er far til barnet, og denne mand kan efterfølgende anerkende faderskabet overfor Familieretshuset.