Table of Contents:

  1. Hvad kan man finde på dark web?
  2. Hvordan bruger man Tor netværk?
  3. Hvad er det mørke web?
  4. Er Tor browser ulovlig i Danmark?
  5. Hvad er den sikreste browser?
  6. Hvilken browser er mest brugt?
  7. Hvilket browser skal jeg vælge?
  8. Er VPN vigtigt?
  9. Er Edge bedre end Chrome?

Hvad kan man finde på dark web?

Det inkluderer bl. a. salg af våben, euforiserende stoffer og falske pas, deling af børneporno, og servicetjenester som tilbyder hacking og lejemord. Det skal dog ikke betyde, at dark web er et farligt sted at være, medmindre at det er det man opsøger.

Hvordan bruger man Tor netværk?

Tor netværket skjuler din identitet ved at flytte din trafik på tværs af forskellige Tor servere og kryptere trafikken, så den ikke kan spores tilbage til dig. Enhver der forsøger vil se trafik, der kommer fra tilfældige noder (forbindelsespunkter) på Tor netværket snarere end din computer.

Hvad er det mørke web?

Det mørke web er en skjult gruppe af internetsider, der kun kan tilgås via en speciel browser. Det gør aktiviteten på internettet anonym og privat, hvilket kan være nyttigt mht. lovlige såvel som ulovlige applikationer.

Er Tor browser ulovlig i Danmark?

Det er ikke forbudt at være på dark web eller søge på DuckDuckGo og besøge onion-indekserede hjemmesider. Du behøver heller ikke nogen Tor VPN lignende forbindelse, da netværket i sig selv er krypteret. Der findes ikke noget dark web på dansk, så man søger på samme måde som enhver anden bruger overalt i verden.

Hvad er den sikreste browser?

Hvilken internetbrowser er den sikreste? DuckDuckGo - ofte forkortet som DDG - og Tor er to af de mest sikre browsere på markedet lige nu. DuckDuckGo er egentlig bare en søgemaskine, men som er udviklet med det formål at beskytte brugernes data og sikkerhed.

Hvilken browser er mest brugt?

Chrome er udviklet af Google, og er den mest brugte browser i Danmark. Den bruges af cirka 54 procent på computer og cirka 42 procent på smartphone.

Hvilket browser skal jeg vælge?

Google Chrome, har i de sidste 10 år været toneangivende, hovedsagelig på grund af Googles Android system til mobile enheder (mobiltelefoner, tablets), hvor de havde lært af Microsoft, at sørge for en browser i styresystemet. Chrome, kan installeres i både MacOS, Windows, Android og Linux, og opdateres jævnligt.

Er VPN vigtigt?

Bruger du en VPN-forbindelse, vil uvedkommende ikke kunne hente din data. En VPN-forbindelse er derfor mere sikker og anonym end en forbindelse uden VPN. Udover at VPN-forbindelsen krypterer din data, fungerer serveren også som en anonym proxy-server, som praktisk taget bare er en krypteret server.

Er Edge bedre end Chrome?

Påstanden om, at Edge er "sikrere" end Chrome, kommer kun af det faktum, at Microsoft holder en bedre liste over dårlige websteder, end Chrome gør, men hvis du beskytter dig godt med antivirus- og anti-malware-software, skal du være temmelig sikker.