Table of Contents:

 1. Hvad er en tequila orm?
 2. Hvilket dyr er i tequila?
 3. Hvad gør tequila ved en?
 4. Hvilken tequila er bedst?
 5. Er det citron eller lime til tequila?
 6. Hvorfor salt og citron til tequila?
 7. Hvad er forskellen på tequila og mezcal?
 8. Hvad smager tequila godt med?
 9. Hvilken Tequila?
 10. Hvad tager man til tequila?
 11. Hvad smager mezcal af?
 12. Hvordan drikker man mezcal?
 13. Hvor mange kalorier er der i tequila?
 14. Hvordan tager man et tequila shot?
 15. Hvorfor tager man salt med tequila?

Hvad er en tequila orm?

Tequila ormen er en slags myte, som faktisk er forbundet med mezcal. I 1940'erne blev ormen brugt som et marketing kneb, idet man hævdede at ormen havde effekt som et elskovsmiddel og endda magiske kvaliteter.

Hvilket dyr er i tequila?

Overordnet set, skelner man mellem to kategorier af tequila:
 • "100% agave tequila" vs "mixto tequila".
 • 100% agave tequila er udelukkende lavet på basis af blå agave.
 • Mixto tequila er lavet af minimum 51 % agave og resten spiritus lavet af sukkersaft fra f. eks majs eller sukkerrør.

Hvad gør tequila ved en?

Tequila er en mexicansk brændevin, der fremstilles af saften fra blå agave. Kernen af den modne agave, der ligner en kæmpe ananas, dampkoges i oven og presses, hvorefter den sukkerholdige saft gæres og destilleres til Tequila. Alkoholstyrken er normalt på 40-50%.

Hvilken tequila er bedst?

Agavehoffet har kåret "Tequila Fortaleza" til at være Årets Tequila 2020! Tequila Fortaleza vakte Agavehoffets begejstring på alle parametre, Aroma, Krop, Smag, Design osv., og det er da også fuldstændigt velfortjent at præmien for Årets Tequila 2020 går til Fortaleza.

Er det citron eller lime til tequila?

Salt på hånden, Tequila i den anden og en lime. Slik saltet væk fra hånden, bund Tequila Shottet og bid så i limefrugten. Dette giver et saltet og syrligt shot. Ved det klassiske Tequila shot følger der altid salt og citron med.

Hvorfor salt og citron til tequila?

Ideen var at bringe folk til at drikke hurtigt og blandingen af salt og citron skulle skjule smagen af dårlig tequila. Hvis man gerne vil have citrus til sin tequila, så er både lime og appelsin gode alternativer. En god 100% agave-tequila har sødme og smager dejligt.

Hvad er forskellen på tequila og mezcal?

Mezcal er Mexicos nationalbrændevin, lavet på saften fra agave planten. Forskellen er, at produktionen af Tequila er begrænset til Jalisco regionen, og skal være fremstillet på blå agave. Mezcal produceres derimod i hele Mexico, og det er tilladt at bruge mange forskellige agavesorter.

Hvad smager tequila godt med?

Tequila er en brændevin - slet og ret - med en smag af mostens oprindelse, planten agave. Lokalpræget og brændende, og nydt kold på nordlige breddegrader med mindelser om en krads dansk snaps gjort på koncentreret røn eller perikum.

Hvilken Tequila?

Efter gennemgang af mere end 5 tequilaer, har Mike Vestergaard valgt Tequila Corralejo Blanco 38% tequila, som den bedste tequila i 2022. Der er dog også blevet gennemgået 4 andre populære tequilaer, herunder bl. a. Don Julio Reposado, Espolon Tequila Blanco, 1800 Tequila Anejo & Don Julio 70 Tequila Anejo.

Hvad tager man til tequila?

Sådan drikker du Tequila I nogle områder er det populært at drikke god tequila med sangrita ved siden af – en sød, sur og krydret drik, der som regel består af appelsinjuice, grenadine (eller tomatjuice) og chili. Man nipper skiftevis til lige store shots af tequila og sangrita uden salt eller lime.

Hvad smager mezcal af?

Mezcal har nemlig typisk en ret karakteristisk duft og smag af røg. Mezcal kommer i en lang række forskellige varianter, og smagen varierer en del afhængig af typen af agave, der er blevet brugt, hvor meget agavehjerterne er blevet røget under tilberedningen, og om man har tilsat andre smagsgivere til destilleringen.

Hvordan drikker man mezcal?

Den klassiske måde at drikke mezcal på, er at tage lidt appelsin og noget Sal de Gusano til. Appelsinskiverne giver en helt fantastisk god synergi, sammen med mezcal'en. Man dypper sin appelsinskive i lidt "orme-chillisalt" (sal de gusano) og suger appelsinsaft mellem hver slurk mezcal.

Hvor mange kalorier er der i tequila?

Andre serveringsmuligheder
PortionsstørrelseKalorier
1 fl. unse (ingen isterning)64
1 dram97
1 portion (42 g)97
100 g231
7. maj 2020

Hvordan tager man et tequila shot?

Sådan drikker du tequila I Mexico drikker man ofte tequila rent. I nogle områder er det populært at drikke god tequila med sangrita ved siden af – en sød, sur og krydret drik, der som regel består af appelsinjuice, grenadine (eller tomatjuice) og chili.

Hvorfor tager man salt med tequila?

Ideen var at bringe folk til at drikke hurtigt og blandingen af salt og citron skulle skjule smagen af dårlig tequila. Hvis man gerne vil have citrus til sin tequila, så er både lime og appelsin gode alternativer. En god 100% agave-tequila har sødme og smager dejligt.