Table of Contents:

  1. Hvor udvinder Italien naturgas?
  2. Hvad dyrker man på Sicilien?
  3. Hvad producerer man i Italien?
  4. Hvordan er naturen i Italien?
  5. Hvad skal vi se på Sicilien?

Hvor udvinder Italien naturgas?

Vigtig er marmorbrydning ved Carrara og udvinding af olie og naturgas på Posletten og langs Adriaterhavskysten; disse energikilder dækker dog kun en lille del af landets forbrug.

Hvad dyrker man på Sicilien?

Sicilien har i to årtusinder været en af Italiens vigtigste kornproducenter, ligesom her dyrkes oliven og vin.

Hvad producerer man i Italien?

Landbruget i den nordlige del af Italien er kendetegnet ved en stor kornproduktion, samt ris, sukkerroer, søjabønner, frugt, mælkeprodukter og kødproduktion, mens Syditalien er kendetegnet ved sin frugt- og grøntsagsproduktion, olivenolie og Durum hvede-produktion.

Hvordan er naturen i Italien?

Klima: Italien strækker sig over flere klimazoner, hvor landet mod nord er temperet og mod syd subtropisk middelhavsklima. Generelt er der varmt om sommeren og mildt om vinteren. Syditalien er meget tørt. Alpelandet: Løvskov (lune steder) med eg, bøg og kastanje.

Hvad skal vi se på Sicilien?

Etna – vulkanen på øen. Det kunne vi godt finde på at gøre, hvis vi tager tilbage til Sicilien en anden gang. Men ellers kan man også køre på udflugter i området i bil og stoppe ind hist og her. Det er imponerende hvor frodigt der er flere steder, mens der andre steder er helt sort af vulkanstøv og størknet lava.