Table of Contents:

 1. Hvad er en Maveforkølelse?
 2. Hvad er godt at spise når man har maveinfektion?
 3. Hvad består menneske lort af?
 4. Er der altid colibakterier i afføring?
 5. Hvor længe varer en mavevirus?
 6. Hvor længe har man maveinfluenza?
 7. Hvor lang tid varer en maveinfektion?
 8. Hvad er omgangssyge?
 9. Hvor meget afføring producerer et menneske?
 10. Hvordan bliver man syg af colibakterier?

Hvad er en Maveforkølelse?

En maveinfektion er en betændelse, der opstår i mavesækken eller tarmsystemet. Betændelsen opstår på grund af: Mad der er fordærvet med bakterier (eller bakteriers giftstoffer, der giver madforgiftning) Virus.

Hvad er godt at spise når man har maveinfektion?

Hvis du lider af diarré, er det godt at spise:
 • Bananer.
 • Kogte eller bagte grøntsager.
 • Henkogt frugt, f. eks. æblegrød.
 • Knækbrød, kiks og ristet lyst brød.
 • Kogt kylling.
 • Syrnede mælkeprodukter.
 • Fisk uden skind.
 • Saltholdig mad, f. eks. chips.

Hvad består menneske lort af?

Overraskende nok består sund afføring af intet mindre end 75 procent vand. De resterende 25 procent er en skøn blanding af døde og levende bakterier, salte, lipider, proteiner, slim og fibre.

Er der altid colibakterier i afføring?

De fleste bakterier af arten Escherichia coli (colibakterier) er naturligt forekommende bakterier i menneskers og dyrs tarme og forårsager dermed ikke sygdom. Visse grupper af E. coli kan dog forårsage forskellige former for infektion.

Hvor længe varer en mavevirus?

Omgangssyge er helt ufarlig for de fleste og går over i løbet af 3-7 dage. Et muligt problem kan være mangel på væske. Man mister en del gennem både opkast og diarré. Den syge har desuden mindre lyst til mad og drikke.

Hvor længe har man maveinfluenza?

Normalt varer en maveinfluenza omkring en uge. Det første symptom som ophører, er opkast og kan stoppe allerede efter 1-2 dage. Selve diarréen kan vare noget længere. I nogle tilfælde kan maveinfluenzaen også være væk efter blot tre dage.

Hvor lang tid varer en maveinfektion?

Omgangssyge er helt ufarlig for de fleste og går over i løbet af 3-7 dage. Et muligt problem kan være mangel på væske. Man mister en del gennem både opkast og diarré. Den syge har desuden mindre lyst til mad og drikke.

Hvad er omgangssyge?

Hvad er omgangssyge? Infektioner i tarmen med virus skyldes ofte norovirus, rotavirus eller adenovirus - også kaldt omgangssyge eller Roskildesyge. Dette er en almindelig årsag til diarré og opkast. Infektionen kan ramme alle aldersgrupper, men er mest alvorlig hos mindre børn.

Hvor meget afføring producerer et menneske?

Små børn har 1-2 afføringer, og større børn har normalt afføring 1 gang dagligt. Hos voksne siger man, at mellem 3 gange dagligt eller hver 3. dag er normalt.

Hvordan bliver man syg af colibakterier?

Smitter fra person til person efter kontakt til dyr, gennem fødevarer eller drikke- og badevand, som er forurenet med afføring fra dyr eller mennesker. Findes primært i raske drøvtyggere, fx kvæg, geder og får. Den dosis, der skal til for at smitte, er meget lav.