Table of Contents:

  1. Hvad er The Butterfly Effect?
  2. Hvad betyder Sommerfugleeffekten?
  3. Hvor stor kan en sommerfugl blive?
  4. Hvilket album fra 1981 med Sebastian blev i 2006 optaget i den danske kultur kanon?
  5. Hvor kommer Sommerfuglen fra?
  6. Hvordan får man en sommerfugl ud?

Hvad er The Butterfly Effect?

The Butterfly Effect (oversat: Sommerfugleeffekten) er en amerikansk science fiction film og psykologisk thriller, som er skrevet og instrueret af Eric Bress og J. Mackye Gruber, hvor medvirkende inkluderer Ashton Kutcher og Amy Smart.

Hvad betyder Sommerfugleeffekten?

Sommerfugleeffekten er forestillingen om, at et vingeslag fra en sommerfugl på den ene side af kloden, kan starte en storm på den anden side af kloden. Det vil sige, at vingeslaget igangsætter en påvirkning, der fortsætter og forstørres.

Hvor stor kan en sommerfugl blive?

Sommerfuglens levetid er fra 2 døgn op til en måned alt efter art. Størrelsen varierer fra bitte små til ca. 30 cm. De fleste arter har meget smukke mønstre og farver på vingerne.

Hvilket album fra 1981 med Sebastian blev i 2006 optaget i den danske kultur kanon?

Sommerfuglen har tekst og musik af Sebastian. Sangen kunne første gang høres på Stjerne til støv fra 1981, hans bedst solgte album og af mange regnet for både et af hans mest helstøbte og indflydelsesrige. Albummet blev da også optaget i 2006 på Kulturministeriets kulturkanon.

Hvor kommer Sommerfuglen fra?

Nogle sommerfugle foretager træk over lange afstande. Vi har fast hvert år træk af Tidselsommerfugl fra Nordafrika/Mellemøsten og af Admiral fra Sydeuropa. Af natsommerfugle har vi lignende træk af Gammaugle og Duehale fra de samme områder.

Hvordan får man en sommerfugl ud?

Fjern spindelvæv, som den kan få vingerne viklet ind i. Brug et stykke papir og før det forsigtig ind under benene på den, indtil den selv flytter dem. Man kan også tage forsigtigt fat i vingerne, når de er sammenfoldet. Der bør dog være undtagelsen – eksempelvis hvis sommerfuglen ligger på gulvet.