Table of Contents:

  1. Hvad har Vietnam med tyskerne at gøre tyskerne deltog ikke i Vietnamkrigen?
  2. Hvor mange penge kostede Vietnamkrigen?
  3. Hvor mange veteraner har PTSD?
  4. Hvor mange soldater døde i Vietnamkrigen?
  5. Hvor er danske soldater udstationeret 2022?
  6. Hvor mange danske soldater har mistet livet i Afghanistan?
  7. Hvad hedder Indokina i dag?
  8. Hvilke lande bestod Indokina af?
  9. Hvad er Mccarthyism?

Hvad har Vietnam med tyskerne at gøre tyskerne deltog ikke i Vietnamkrigen?

Krigen spillede en central rolle i Den Kolde Krigs magtbalance og stod mellem det kommunistiske Nordvietnam med støtte fra Sovjetunionen og Kina på den ene side, og Sydvietnams regering og USA på den anden....Hvilke lande deltog i krigen?
SEATO-landenes tropper i Vietnamkrigen
LandAntal tropper
Thailand12.000

Hvor mange penge kostede Vietnamkrigen?

Krigen kostede 58.000 dræbte amerikanske soldater og mellem 2 og 5,7 millioner vietnamesere.

Hvor mange veteraner har PTSD?

Hver femte danske veteran har fysiske eller psykiske mén Mest udbredt er nervøse og stressrelaterede lidelser, som udgør 41 procent af diagnoserne. Blandt veteranerne på Hold 7, som var udsendt til Afghanistan for 6,5 år siden, er der cirka 13,7 procent, som har udviklet et højt PTSD-symptomniveau.

Hvor mange soldater døde i Vietnamkrigen?

58.000 amerikanske soldater døde i Vietnam. Det er frygteligt nok i sig selv, ligesom det millionstore vietnamesiske tabstal. Men med de amerikanske soldaters død opstod også et traume i USA, hvor skammen bliver ved med at skurre mod nederlagsfølelsen.

Hvor er danske soldater udstationeret 2022?

Danmark bidrager fra slutningen af januar 2022 til patruljeringen af de baltiske lande med fire F-16 kampfly. De fire F-16 kampfly skal operere fra Litauen.

Hvor mange danske soldater har mistet livet i Afghanistan?

Siden krigens begyndelse er 37 danske soldater faldet i kamp, 7 er døde af sygdom eller i forbindelse med en ulykke, og 241 er blevet såret i en eller anden grad. De danske soldater er en del af de 1.145 allierede soldater, der har mistet livet i løbet af krigens første 20 år.

Hvad hedder Indokina i dag?

Fransk Indokina var en fransk koloni i Sydøstasien som bestod indtil 1954 og omfattede de nuværende stater Vietnam, Laos og Cambodja. Ordet Indokina bruges også generelt om området, der udover de ovennævnte lande ydermere dækker Thailand og Burma.

Hvilke lande bestod Indokina af?

Burma, Thailand, Laos, Cambodja, Vietnam, det kontinentale Malaysia og Singapore. Tidligere medregnedes også den kinesiske Yunnan-provins, der kulturelt og sprogligt minder om Thailand og Laos. I den snævre betydning dækker det alene det tidligere Fransk Indokina og dækker Laos, Cambodia og Vietnam.

Hvad er Mccarthyism?

Mccarthyismen – som i dag måske bedst beskrives som kommunistforskrækkelse – er et begreb der var med til at karakterisere USA i slutningen af 1940'erne og starten af 1950'erne : mistanken om at kommunister aktivt underminerede det amerikanske samfund.