Table of Contents:

  1. Hvor lang tid er en vulkan i udbrud?
  2. Hvordan opstår en Eksplosionsvulkan?
  3. Hvad sker der når en vulkan går i udbrud?
  4. Hvor finder man flest aktive vulkaner?
  5. Hvad er en vulkan og hvilke typer findes der?

Hvor lang tid er en vulkan i udbrud?

Det er meget forskelligt, hvor længe en vulkan er i udbrud. Et udbrud kan vare et par dage, men det kan også vare flere år. Vulkanen Kilauea på Hawaii-øerne har været i udbrud siden 1983, og er stadig i gang. En vulkan er opbygget af sten eller fjeld.

Hvordan opstår en Eksplosionsvulkan?

Eksplosionsvulkaner. I en eksplosionsvulkan er lagene inde i vulkanen næsten ikke til at bryde igennem. Når magmaen stiger op i vulkanen, når meget af den at størkne på vejen. Det som ikke når at størkne, indeholder meget gas, og det bliver rigtig eksplosivt.

Hvad sker der når en vulkan går i udbrud?

Et vulkanudbrud begynder, når trykket i kammeret af magma bliver så højt, at magmaen presses op mod overfladen. Her skydes den typisk ud af vulkanens munding, kaldet krateret. ... Vulkanudbrud kan enten ske ved eksplosion, ved langsom udsivning af lava eller ved det underjordiske udbrud, hvor lava udspydes i bobler.

Hvor finder man flest aktive vulkaner?

Indonesien er det land i verden, der har flest vulkaner efter USA og Rusland. De jævnlige udbrud gør jorden frodig, men livet uforudsigeligt og farligt.

Hvad er en vulkan og hvilke typer findes der?

Der findes flere typer vulkaner. Generelt er det den flydende magmas indhold af gasser og silicium, der bestemmer, hvilken form vulkanen får. Tyndtflydende magma danner gerne brede og flade vulkaner, såkaldte skjoldvulkaner, hvor de mere tyktflydende magmatyper ofte danner højere vulkaner som stratovulkaner.