Table of Contents:

 1. Hvor kørte sporvogne?
 2. Hvor er de gamle sporvogne?
 3. Hvem opfandt sporvogn?
 4. Hvad kørte sporvogne på?
 5. Hvorfor nedlagde man sporvogne?
 6. Hvilke byer havde sporvogne?
 7. Hvor kører de danske sporvogne?
 8. Hvordan finder man rundt i Budapest?
 9. Hvornår stoppede sporvogne i Odense?
 10. Hvad er forskellen på en letbane og en sporvogn?
 11. Hvorfor droppede man sporvogne?
 12. Hvornår stoppede sporvognene med at køre i Aarhus?

Hvor kørte sporvogne?

Sporvognens historie: 1863: De allerførste sporvogne i Danmark var hestetrukne og kørte mellem Frederiksberg Runddel og Frihedsstøtten i København. 1899: Her begyndte man med sporvejsdrift, som vi kender det. 1915: Den sidste hestetrukne sporvejslinje blev nedlagt.

Hvor er de gamle sporvogne?

Driften med sporvogne ophørte den 22. april 1972, hvor den sidste linje 5 kørte sin tur fra Amager til Nørrebro. Herefter rådede KS kun over busser. De fleste sporvogne blev brændt af på lossepladsen i Sydhavnen, men nogle blev bevaret af bl.

Hvem opfandt sporvogn?

PÅ SKINNER De første sporvogne blev trukket af heste. En sådan hestesporvogn byggede Werner von Siemens om til den første elektriske sporvogn med en motor på 10 hestekræfter.

Hvad kørte sporvogne på?

En sporvogn er et transportmiddel som kører på skinner....Historie
 • i København fra 22. oktober 1863 til 23. ...
 • i Århus fra 31. maj 1884 til 22. ...
 • i Odense fra 5. oktober 1911 til 30.

Hvorfor nedlagde man sporvogne?

Baggrunden for at København sagde farvel til sporvognene var, at der i udlandet var en tendens til at omstille sporvejsdriften til busdrift. Det økonomiske opsving i 1960'erne, og den dermed følgende eksplosion i antallet af biler, betød stadigt vanskeligere forhold for den kollektive trafik.

Hvilke byer havde sporvogne?

Historie. I Danmark fandtes der sporveje i København, på Frederiksberg samt i Gentofte, Odense og Aarhus. Det første danske sporvejsselskab begyndte driften med hestetrukne sporvogne i 1863 mellem Frederiksberg Runddel og Frihedsstøtten i København.

Hvor kører de danske sporvogne?

Du oplever kollektiv transport som den tog sig ud i slutningen af 1800- og i 1900-tallet. Der er kørende sporvogne fra de 3 danske sporvognsbyer København, Odense og Aarhus og fra en lang række byer i Europa.

Hvordan finder man rundt i Budapest?

Sådan kommer du rundt i Budapest Det er nemt at komme rundt på gåben, men der er også mulighed for at tage på sightseeing med turistbusser, sporvogn, cykler, segways eller tuk tuk. Vi nåede det desværre ikke selv, men du kan også med fordel tage en sejltur på Donau, og se byen fra vandet.

Hvornår stoppede sporvogne i Odense?

De aldrende sporvogne blev derfor af mange opfattet som gammeldags og ukomfortable. Derfor blev det besluttet af skifte til moderne busser, og den sidste odenseanske sporvogn kørte i remise den 1. juli 1952. Aarhus fulgte efter i 1971, mens København havde sporvogne frem til 1973.

Hvad er forskellen på en letbane og en sporvogn?

Den vigtigste forskel er, at moderne letbaner, som den i Odense, kører i sit eget spor ved siden af vejen – modsat sporvognene, der i sin tid delte vejen med cyklister, biler, lastbiler og så videre.

Hvorfor droppede man sporvogne?

Baggrunden for at København sagde farvel til sporvognene var, at der i udlandet var en tendens til at omstille sporvejsdriften til busdrift. Det økonomiske opsving i 1960'erne, og den dermed følgende eksplosion i antallet af biler, betød stadigt vanskeligere forhold for den kollektive trafik.

Hvornår stoppede sporvognene med at køre i Aarhus?

Dødsstødet for sporvognene i Aarhus kom i 1970, da byrådet besluttede at gøre Søndergade til gågade. Som konsekvens heraf stoppede sporvognsdriften. Den sidste sporvogn i rutefart kørte den 6. november 1971.