Table of Contents:

  1. Er Hawaii en del af USA?
  2. Hvor stammer folk fra Hawaii fra?
  3. Hvorfor tog James Cook på opdagelse?
  4. Hvornår døde James Cook?
  5. Er Polynesien et land?

Er Hawaii en del af USA?

Koordinater: 21°18′41″N 157°47′47″VHawaii (tidligere kaldet Sandwich-øerne) er USAs 50. delstat og omfatter størstedelen af det arkipelag, som sammenfattet kaldes Hawaii-øerne. Øgruppen ligger ca. 3.700 km sydvest for USA's vestkyst i Stillehavet og udgør den sydligst beliggende stat i USA.

Hvor stammer folk fra Hawaii fra?

Hawaiis tilnavn er The Aloha State. På baggrund af en periodevis stor indvandring fra især Nordamerika og Asien er befolkningen etnisk meget sammensat. Indbyggere af blandet hawaiiansk (polynesisk) afstamning udgør et mindretal på ca. en tiendedel, mens asiater og hvide udgør hhv.

Hvorfor tog James Cook på opdagelse?

rejse () Den 25. maj 1768 udpeget admiralitetet Cook til at lede en videnskabelig rejse til Stillehavet, og han bliver udnævnt til løjtnant. Formålet med ekspeditionen er at observere og måle en såkaldt venuspassage, hvor planeten Venus bevæger sig hen over Solen.

Hvornår døde James Cook?

14. februar 1779James Cook / Dødsdato

Er Polynesien et land?

Fransk Polynesien, fransk Polynésie française (mere formelt: Territoire de la Polynésie Française), tidligere benævnt Fransk Oceanien, er et oversøisk fransk land, som består af 118 øer i Polynesien i det sydøstlige Stillehav. Hovedstaden er byen Papeete på øen Tahiti.