Table of Contents:

  1. Hvad sker der hvis man ikke får fjernet hele flåten hund?
  2. Kan ikke fjerne flåt på hund?
  3. Kan hunde dø af flåter?
  4. Hvor ofte skal hunden have Bravecto?
  5. Kan flåter springe?

Hvad sker der hvis man ikke får fjernet hele flåten hund?

Dyrlægen svarer: Hvis en del af flåten sidder tilbage i huden, kan der opstå en let betændelse, som vil afstøde delene. Du kan rense huden med klorhexidin og prøve at fjerne delene med en ren nål eller pincet, men ellers kommer de ud af sig selv efter nogle dage.

Kan ikke fjerne flåt på hund?

Hvis du ikke har en flåtfjerner, skal du enten tage din hund til dyrlægen for at få fjernet flåten eller gøre dit bedste for selv at fjerne den, da det kan være farligt for hunden, hvis flåten får lov til at blive siddende. Det er også en god idé at tage handsker på for at beskytte hænderne under processen.

Kan hunde dø af flåter?

Et flåtbid kan være farligt, da flåten kan bære på sygdomme, som kan smitte din hund. To flåtbårne sygdomme, som hunde i Danmark kan risikere at få, er borreliose (borrelia) og anaplasmose.

Hvor ofte skal hunden have Bravecto?

Produktet bør ikke administreres hyppigere end med 8 ugers interval, da sikkerheden ved kortere intervaller ikke er blevet testet. Bravecto kan anvendes som del af en behandlingsstrategi til kontrol af loppebetinget allergisk dermatitis (FAD).

Kan flåter springe?

"I virkeligheden er det ikke så svært at undgå flåter, for de kan hverken hoppe eller flyve. De kommer nede fra græsset og bevæger sig langsomt op over fødderne, og de er længe om at bide sig fast.