Table of Contents:

  1. Hvorfor har en tiger striber?
  2. Kan tiger lide vand?
  3. Hvor gammel kan en tiger blive i Zoo?
  4. Er en tiger truet?
  5. Hvorfor er tigeren en truet dyreart?
  6. Kan tigre svømme?

Hvorfor har en tiger striber?

Tigerens stribede pels camouflerer den mod regnskovens lys og skygge-effekter. Således kan den snige sig ind på nært hold af byttet. Herfra overraskes byttedyret, tigeren farer frem og mindre dyr får et dræbende slag eller et bid i nakken, mens større dyr dræbes ved et vedvarende bid i struben.

Kan tiger lide vand?

Ja, tigere er vilde med vand. Modsat andre katte i tigerens familie er tigere vilde med vand og med at svømme. På en jagt efter bytte kan de krydse flere floder og svømme fra én ø til en anden.

Hvor gammel kan en tiger blive i Zoo?

8 – 10 årTiger / Levetid (I det fri)

Er en tiger truet?

Moderat truet (Mindskende)Tiger / Bevaringsstatus

Hvorfor er tigeren en truet dyreart?

Ifølge en stor undersøgelse fra 2007 har tigerne på 100 år mistet hele 93 % af deres oprindelige levesteder, primært som følge af menneskelige aktiviteter. Hovedsageligt er skovrydning til fordel for landbrug, plantager og udviklingsmæssige aktiviteter som udbygning af vejnet de største syndere.

Kan tigre svømme?

Modsat andre katte i tigerens familie er tigere vilde med vand og med at svømme. På en jagt efter bytte kan de krydse flere floder og svømme fra én ø til en anden. De er derfor utrolig gode svømmere, og kan sagtens begå sig i vandet. Men det er ikke kun for at jage sit bytte, at tigeren befinder sig i vandet.