Table of Contents:

  1. Hvordan får man straffespark?
  2. Hvem må skyde straffespark?
  3. Hvem må sparke straffespark?
  4. Hvornår er der mål i håndbold?
  5. Hvad sker der efter straffespark?
  6. Hvad er en forseelse fodbold?
  7. Hvad er den længste straffesparkskonkurrence?

Hvordan får man straffespark?

Der dømmes straffespark, hvis en spiller begår en forseelse, som skal straffes med direkte frispark, i sit eget straffesparksfelt eller uden for banen som en del af spillet som beskrevet i §§ 12 og 13. Der kan scores direkte på straffespark.

Hvem må skyde straffespark?

Hvis begge har scoret lige mange, skiftes holdene til at skyde et enkelt straffespark. Når et hold til sidst scorer, mens det ikke lykkes for det andet, vinder førstnævnte kampen. Spillerne skal skiftes til at skyde straffesparkene, og derfor en spiller først skyde igen, når de andre spillere på holdet har skudt.

Hvem må sparke straffespark?

Alle spillere og udskiftningsspillere deltage i straffesparkskonkurrencen. En målmand erstattes af en hvilken som helst spiller under en straffesparkskonkurrence. Hvert spark skal tages af en spiller, der ikke tidligere har sparket.

Hvornår er der mål i håndbold?

Der bliver scoret mål hvis bolden kommer over målstregen i modspillernes mål (2 m x 3 m). Det hold som til sidst har flest mål, vinder. Håndboldkampen varer typisk 2 x 30 minutter, men afhænger meget af alderen og niveauet. Jo yngre du er, jo kortere er kampenes varighed.

Hvad sker der efter straffespark?

Når et hold til sidst scorer, mens det ikke lykkes for det andet, vinder førstnævnte kampen. Spillerne skal skiftes til at skyde straffesparkene, og derfor må en spiller først skyde igen, når de andre spillere på holdet har skudt.

Hvad er en forseelse fodbold?

Eksempler på forseelser, der giver indirekte frispark, er, når målmanden rører bolden med hænderne i straffesparkfeltet efter en forsætlig aflevering fra en medspiller, hvis en spiller begår farligt spil uden kontakt eller rører bolden to gange efter igangsætning af spillet uden andre har rørt den i mellemtiden.

Hvad er den længste straffesparkskonkurrence?

Verdens længste straffesparkskonkurrence – i hvert fald, hvis man taler tid -stod mellem ACS Zebians og Harlem Bombers på den tyndt befolkede østat Dominica i Caribien. Den 29. september 2002 skulle der findes en vinder i den nationale pokalturnering.