Table of Contents:

  1. I hvilket land bor julemanden?
  2. Hvor bor julemanden i Norge?
  3. Hvad hedder den hollandske julemand?
  4. Hvor bor julemanden på Grønland?
  5. Er der nogen der har set julemanden?
  6. Er julemanden fra Finland?
  7. Hvem er den rigtige julemand?

I hvilket land bor julemanden?

Ifølge dansk tradition bor han på Grønland, mens finnerne mener, han bor lidt uden for byen Rovaniemi – oprindeligt boede han på et øde og isoleret bjerg i det nordøstlige Finland, men det var lidt for langt væk til at han kunne få besøg.

Hvor bor julemanden i Norge?

Verdens største postkasse står i Grøndland, og den modtager hvert år mere end 50.000 breve fra børn over hele verden, der har skrevet til julemanden. Frivillige sørger for, at alle børnene får et svar.

Hvad hedder den hollandske julemand?

Sinterklaas er den primære kilde til det mere udbredte jule-symbol Julemanden. I den nederlandske tradition ankommer Sinterklaas til hest iført rødt tøj og en rød bispehue. Ligesom julemanden er han en ældre mand med et stort hvidt skæg.

Hvor bor julemanden på Grønland?

Julemanden bor i Uummannaq i Grønland Julemandens værksted ligger på Indlandsisen, og så har han et stort lager på Nordpolen, så det er nemt at komme sydpå i alle retninger. Verdens største postkasse er Julemandens, og den står naturligvis i Grønland i Ilulissat.

Er der nogen der har set julemanden?

En lille elveragtig julemand Julemanden har ikke altid set ud, som han gør i dag. For bare hundrede år siden optrådte han ofte i mørke kåber, og under den amerikanske borgerkrig 1861-65 fremstillede bladet Harper's Weekly ham om en lille, elveragtig mand.

Er julemanden fra Finland?

Og efter julekalenderen Nissebanden i Grønland fra 1989 blev alle danske børn sikre på, at julemanden er grønlandsk og hverken fra andre dele af Arktis, Finland eller Tyrkiet. Men egentlig begyndte historien i byen Myra i Lykien, der nu er en del af Tyrkiet.

Hvem er den rigtige julemand?

Vore dages julemand stammer fra en figur, der kom ind i den danske jul i slutningen af 1800-tallet fra den engelsktalende verden, først og fremmest fra England og USA. Her hedder julemanden Santa Claus, som er en direkte påmindelse om julemandens ophav, nemlig den græske helgen Sankt Nikolaus.