Table of Contents:

  1. Hvad er verdens største ubåd?
  2. Hvor langt kan en ubåd komme ned?
  3. Hvor lang tid kan en ubåd være under vand?
  4. Hvor er Kursk optaget?
  5. Hvor mange overlevede Kursk?

Hvad er verdens største ubåd?

Ohio-klassen er den største ubåd der nogensinde er konstrueret til US Navy, og er den næststørste ubåd nogensinde konstrueret i verden, efter den russiske Typhoon-klasse (den nye russiske Borei-klasse har også et større deplacement neddykket, men ikke uddykket).

Hvor langt kan en ubåd komme ned?

Rekorden: 10.911 meter. 10.911 meter er det dybeste, en ubåd har dykket. Så dybe dyk kan kun finde sted i Marianergraven i Stillehavet. Første gang, en besætning nåede denne dybde, var med den italienske ubåd Trieste den 23. januar 1960.

Hvor lang tid kan en ubåd være under vand?

En ubåd af Typhoon-klassen kan forblive neddykket i op til seks måneder eller mere hvis det er nødvendigt (eksempelvis i tilfælde af atomkrig).

Hvor er Kursk optaget?

Filmen blev optaget i Belgien, Frankrig og Norge og har store stjerner som Matthias Schoenaerts, Colin Firth, Léa Seydoux og Max von Sydow i de bærende roller.

Hvor mange overlevede Kursk?

Flere hundrede pårørende havde taget turen til den lukkede militærbase Vedjajevo, 80 kilometer nord for Murmansk for at mødes med præsident Putin. Dagen før havde flåden meldt ud, at der ingen overlevende var på Kursk.