Table of Contents:

 1. Hvad er den største ting i universet?
 2. Hvad hedder den største galakse?
 3. Hvor meget vejer universet?
 4. Hvad er universets største stjerne?
 5. Hvad er den største stjerne?
 6. Hvor store er galakser?
 7. Hvor stor er en galakse?
 8. Hvor meget energi er der i Universet?
 9. Hvordan udvider Universet sig og hvor hurtig sker det?
 10. Hvad hedder den største kendte stjerne?
 11. Hvad hedder den store stjerne på nattehimlen?
 12. Hvad er den store stjerne på himlen?
 13. Hvor mange galakser kan vi se i universet?

Hvad er den største ting i universet?

Galakser, som for eksempel Mælkevejen, er bundet sammen af tyngdekraften i klynger, og disse klynger klumper sammen i superhobe. Den er med sin størrelse på 1 milliard lysår det største objekt, der nogensinde er blevet fundet.

Hvad hedder den største galakse?

Nye undersøgelser viser, at NGC-6872 med sine 522.000 lysår i diameter, er universets største galakse og fem gange større end Mælkevejen. Galaksen NGC-6872 har længe været anset for værende blandt de største stjernesystemer i universet. Nu har astronomerne kåret den til universet største galakse.

Hvor meget vejer universet?

4,5% fra "almindeligt" stof som stjerner, gasskyer, planeter, og filtercigaretter. = Solmasser, altså 75 tusind milliarder Solmasser, eller 150 mia. mia.

Hvad er universets største stjerne?

VY Canis Majoris er en rød hypergigant i konstellationen Canis Major (Store Hund) og er den næststørste kendte stjerne i Universet kun overgået af UY Scuti. Giganten har en diameter på 2.932.200.000 km. Den er cirka en milliard gange større end Solen og den er 4.900 lysår fra Jorden og kan ikke ses med det blotte øje.

Hvad er den største stjerne?

Den røde hypergigant VY Canis Majoris er den største stjerne, der hidtil er observeret. Stjernen er mellem 18 gange så stor som Solen. Hvis den var på Solens plads i Solsystemet, ville den opsluge alle de indre planeter. Giganten lyser meget kraftigt – cirka en halv million gange så kraftigt som Solen.

Hvor store er galakser?

Galakser indeholder som minimum mere end 1 million stjerner og har sandsynligvis alle et sort hul i deres center, som visse galakser tilmed roterer om. Galakser er så store, at deres størrelser måles i lysår eller kiloparsec. Mælkevejen har en diameter på 100.000 lysår og en tykkelse på 1.000 lysår.

Hvor stor er en galakse?

Udstrækningen af galakser varierer fra nogle hundrede lysår for de mindste til 100.000 lysår for store galakser som Mælkevejen. Galakser i det lokale univers findes i forskellige typer. De største galakser fremstår enten som såkaldte spiralgalakser eller som såkaldte elliptiske galakser.

Hvor meget energi er der i Universet?

Forskerne mener, at ca. 68% af Universet består af mørk energi. 27% af Universet er mørkt stof. Resten – alt på Jorden, alt vi kan se både med vores øjne og instrumenter, alt normalt stof (også det som vi ikke kan se i sorte huller)– udgør kun omkring 5% af hele Universet.

Hvordan udvider Universet sig og hvor hurtig sker det?

Udvidelsen sker hurtigere i takt med, at man bevæger sig længere og længere væk fra Jorden, solsystemet og vores galakse. Hastigheden er beregnet til at være cirka 67 kilometer i sekundet pr. megaparsec. Megaparsec – inden for astronomi en million parsec.

Hvad hedder den største kendte stjerne?

Den røde hypergigant VY Canis Majoris er den største stjerne, der hidtil er observeret. Stjernen er mellem 18 gange så stor som Solen. Hvis den var på Solens plads i Solsystemet, ville den opsluge alle de indre planeter. Giganten lyser meget kraftigt – cirka en halv million gange så kraftigt som Solen.

Hvad hedder den store stjerne på nattehimlen?

Sirius (eller Alfa Canis Majoris) er himlens klareste stjerne og hovedstjernen i stjernebilledet Store Hund.

Hvad er den store stjerne på himlen?

Himlens klareste stjerne befinder sig lidt under Orion mod øst. Det er Sirius eller Hundestjernen, den største stjerne i stjernebilledet Den store Hund. Den er en af Solens nærmeste naboer og er kun omtrent 8,6 lysår væk.

Hvor mange galakser kan vi se i universet?

Der menes at være ca. 100 milliarder galakser i den del af universet, vi kan se (dvs. den del af universet, vi har modtaget lys fra siden Big Bang). De mindste galakser indeholder nogle få millioner stjerner, mens de største galakser indeholder flere hundrede milliarder stjerner.