Table of Contents:

  1. Hvor brænder det i Tyrkiet?
  2. Hvad gør man for at stoppe skovbrande?
  3. Hvordan starter naturbrande?
  4. Hvilke byer i Tyrkiet brænder?
  5. Hvor er der skovbrand i Tyrkiet?

Hvor brænder det i Tyrkiet?

Branden opstod i den tyndt befolkede region på sydkysten omkring 75 kilometer fra Antalya, der er særligt populært blandt russiske og østeuropæiske turister. Men langsomt har branden spredt sig, og torsdag kom den tættere på strandene i regionen, der er spækket med hoteller og feriesteder.

Hvad gør man for at stoppe skovbrande?

Tilførsel af vand og genetablering af regnskoven og tørvearealerne kan nedbringe risikoen for skovbrande. Det er en løsning, som Greenpeace har anbefalet i flere år.

Hvordan starter naturbrande?

Men naturbrandene opstår ofte efter en lang vinter, hvor frosten har drænet planterne for vand, og så skal der kun en smule sol til at udtørre naturen. I foråret er det især aske og cigaretskodder, afbrænding af haveaffald og brug af ukrudtsbrænder, der forårsager naturbrandene.

Hvilke byer i Tyrkiet brænder?

Mørk røg driver ind over et hotelkompleks nær byen Manavgat på Tyrkiets sydlige kyst. Foto: Uncredited/Ritzau Scanpix. Tusindvis af varme- og solsøgende turister strømmer hver sommer til byerne Antalya og Marmaris i det sydlige Tyrkiet, men i disse dage er varmen muligvis ved at blive lidt for meget.

Hvor er der skovbrand i Tyrkiet?

Den populære turistby ligger ca. 60 kilometer fra en af de største brande, der i øjeblikket hærger omkring byen Manavgat, mens Alanyas kommune netop nu kæmper med en brand ca. 30 kilometer fra danskerens hjem.. »Der daler aske ned fra himlen, og der ligger et tykt røgslør over byen.