Table of Contents:

  1. Er Thylejren lovlig?
  2. Hvilke personer bor i Thylejren?
  3. Hvornår startede hippiebevægelsen i Danmark?
  4. Hvornår startede Frøstruplejren?
  5. Hvor mange mennesker bor der i Thylejren?
  6. Hvem startede Thylejren?

Er Thylejren lovlig?

Omkring 100.000 gæster besøgte i løbet af sommeren Thylejren som en form for turistdestination. I 1995 vedtog Folketinget dog en særlov, som gjorde lejren til en helårslejrplads, og dermed blev byggeriet lovligt. Dog med den begrænsning, at der ikke må bo mere end 75 voksne og deres børn.

Hvilke personer bor i Thylejren?

Der er plads til skæve eksistenser, fantasifulde kunstnere, omsorgsfulde mødre og fædre, shamaner, og hestekvinder og meget andet. Thylejren er både del af Danmark og det samfund vi alle er del af, og samtidig er den meldt ud af en overdreven forbrugskultur.

Hvornår startede hippiebevægelsen i Danmark?

Hvornår kom hippiebevægelsen til Danmark? De første hippier begyndte at dukke op med deres lange løsslupne hår i det københavnske gadebillede i midten af 1960'erne, hvor Storkespringvandet blev et fast mødested.

Hvornår startede Frøstruplejren?

Frøstruplejren, også kaldet Thylejren, åbnede i juli 1970 på en flad græsmark ved Frøstrup i Thy. I løbet af sommeren blev den interimistiske teltlejr besøgt af omkring 30.000 mennesker, som flokkedes til politiske paroler og gratis rockmusik i det fri...

Hvor mange mennesker bor der i Thylejren?

Siden 1970 har et lille område omkring Frøstrup dannet ramme om Thylejren. I dag bor omkring 70 mennesker i lejren, hvoraf mange er børn.

Hvem startede Thylejren?

Denne weekend er det 50 år siden, at det alternative samfund Thylejren så dagens lys lidt uden for Frøstrup. To af dem, der var med helt fra starten, er Carsten Hoff og Flemming Østergaard Nielsen.