Table of Contents:

 1. Hvilke typer af computervirus findes der?
 2. Er malware farlig?
 3. Hvordan får man virus på pc?
 4. Hvad er 5 vira?
 5. Hvad er en virus i en computer?
 6. Hvad hed den første computer virus?
 7. Hvordan kommer man af med malware?
 8. Hvad er malware stjæler?
 9. Hvordan finder jeg ud af om jeg har virus på min iPhone?
 10. Hvad kan en virus gøre?
 11. Hvorfor hedder det en computervirus?
 12. Hvad gør man når browser er inficeret?
 13. Hvad er malware Nævn eksempler?

Hvilke typer af computervirus findes der?

1. Forskellige virustyper
 • Virus. En computervirus er et stykke software, der kan "inficere" en computer, installere sig selv og kopiere sig selv til andre computere uden brugerens viden eller tilladelse. ...
 • Malware. Malware er en forkortelse af malicious software (ondsindet software). ...
 • Trojansk hest. ...
 • Orm. ...
 • Spyware. ...
 • Adware.

Er malware farlig?

Bliver du ramt af malware kan det i den milde form blot være til irritation, mens det i værre tilfælde kan koste dig mange penge, tab af data eller sågar tyveri af din identitet. Malware fungerer ved, at et ondsindet computerprogram bliver installeret på din computer.

Hvordan får man virus på pc?

Computeren kan blive inficeret med en virus via e-mail, men kun hvis du åbner vedhæftede filer i en spammail eller klikker på links i dem. Computeren bliver ikke inficeret ved blot at modtage en spammail . Markér blot disse som spam eller uønsket og sørg for, at de bliver slettet.

Hvad er 5 vira?

Ofte er sådanne skyggefulde anti-malware-værktøjer ikke kun overpris, men også ubrugelige. Nogle falske produkter af denne type kan endda være truende applikationer, hvis mål er at kompromittere dit system. Brugere skal huske, at alarmer fra skyggefulde websteder som 'Din Windows 10 er inficeret med 5 vira!

Hvad er en virus i en computer?

En computervirus er et lille program, som uden brugerens vidende lægger sig i en computer. En computervirus kan sprede kopier af sig selv til andre computere, ligesom virus spreder sig fra menneske til menneske.

Hvad hed den første computer virus?

Brain, den første computervirus, begyndte at inficere 5,2" floppy-disketter i 1986. Som Securelist rapporterer, blev den skabt af brødrene Basit og Amjad Farooq Alvi, der drev en computerforretning i Pakistan.

Hvordan kommer man af med malware?

Sådan fjerner du virus fra din iPhone eller Android-mobiltelefon. Du kan fx bruge et antivirus-program til at sikre dig mod virus, orme, spyware, adware, malware og trojanske heste. De fleste anti-virus-programmer forsvarer dig mod de forskellige typer af angreb.

Hvad er malware stjæler?

Malware er en forkortelse af "malicious software" (ondsindet software) og refererer til en type computerprogram, der er beregnet til at inficere en legitim brugers computer og skade den på flere måder.

Hvordan finder jeg ud af om jeg har virus på min iPhone?

Hvis den er inficeret, skal du gøre følgende for manuelt at slette en virus fra din iPhone:
 1. Slet apps, som ser mistænkelige ud. ...
 2. Ryd dine data og historik. ...
 3. Sluk og genstart. ...
 4. Gendan telefonen fra en tidligere sikkerhedskopi. ...
 5. Gendan fabriksindstillingerne.

Hvad kan en virus gøre?

Et malware-angreb kan dreje sig om at overtage kontrollen med din smartphone, skaffe oplysninger eller direkte skade din mobiltelefon. Hvis din iPhone eller Android-telefon bliver angrebet af spyware, vil et ondsindet program samle oplysninger om dig og din adfærd.

Hvorfor hedder det en computervirus?

Navnet computervirus kommer fra sin evner til at inficere flere filer på computer. Den spreder sig med andre ord på samme måde, som en forkølelses virus, hvoraf navnet stammer. Computervirus spreder sig, når den en inficeret fil f.

Hvad gør man når browser er inficeret?

Chrome kan hjælpe dig med at finde mistænkelige eller uønskede programmer på din computer. Hvis Chrome finder et uønsket program, kan du klikke på Fjern. Chrome vil så fjerne softwaren, gendanne visse standardindstillinger og deaktivere udvidelser. Du kan også manuelt undersøge, om du har malware.

Hvad er malware Nævn eksempler?

Malware kan inficere computere og enheder på flere måder og findes i mange forskellige former, hvoraf nogle indeholder vira, orme, trojanere, spyware og meget mere. Det er derfor vigtigt, at alle brugere forstår, hvordan de registrerer og beskytter sig mod malware i alle dens former.