Table of Contents:

  1. Hvor mange døde af Vesuv?
  2. Hvor mange døde under vulkanudbruddet i Pompeji?
  3. Er Pompeji stadig aktiv?
  4. Hvornår gik vulkanen i udbrud i Pompeji?
  5. Hvilken storby ligger tæt på Pompeji?
  6. Hvornår vulkan gik i udbrud i Pompeji?
  7. Hvad er det for planer senator Corvus har med Pompeji?

Hvor mange døde af Vesuv?

december 1631, og dækkede Herculaneum med et flere meter tykt lag af mudderstrømme. Der omkom omkring 3.000 mennesker, da en landsby blev ødelagt, men det skyldtes, at de var flygtet indendørs og blev dræbt, da husene styrtede sammen.

Hvor mange døde under vulkanudbruddet i Pompeji?

2.000 døde Blandingen af pimpsten, aske og vand har dannet en slags skal omkring de døde som på den måde blev foreviget i deres dødsøjeblik. Under vulkanudbruddet fra Vesuv omkom omkring 2.000 mennesker.

Er Pompeji stadig aktiv?

Vulkanen har haft 60 udbrud siden år 79, da Pompeji og Herculaneum blev begravet. De fleste har været knapt så voldsomme. Vesuvs seneste udbrud fandt sted i marts 1944. Generelt var filmen lavet godt rent historisk – dog har selve udbrudsforløbet været voldsommere end filmen kunne fremstille.

Hvornår gik vulkanen i udbrud i Pompeji?

Sammen med byen Herculaneum blev Pompeji ødelagt og fuldstændigt begravet under et langvarigt og katastrofalt udbrud af vulkanen Vesuv, som begyndte ved middagstid en dag i 79 e.Kr og strakte sig over to dage.

Hvilken storby ligger tæt på Pompeji?

Pompeji (staves undertiden Pompei eller Pompeii) er en ødelagt og delvis begravet, større romersk by nær Napoli og Caserta i den italienske Campania-region i det område, som hører ind under vore dages Pompei-kommune.

Hvornår vulkan gik i udbrud i Pompeji?

Sammen med byen Herculaneum blev Pompeji ødelagt og fuldstændigt begravet under et langvarigt og katastrofalt udbrud af vulkanen Vesuv, som begyndte ved middagstid en dag i 79 e.Kr og strakte sig over to dage.

Hvad er det for planer senator Corvus har med Pompeji?

Han ender som hævntørstig gladiatorslave i Pompeji, hvor Cassia, der er datter af byens rigeste handelsmand, forelsker sig i ham. Den romerske senator Corvus, der dræbte Milos forældre, planlægger dog et tvangsægteskab med Cassia.