Table of Contents:

  1. Hvor mange sovjetiske soldater døde under 2. Verdenskrig?
  2. Hvor mange amerikanske soldater døde under 2. Verdenskrig?
  3. Hvor mange amerikanske soldater døde i 2 verdenskrig?
  4. Hvor mange døde i KZ lejre under 2 verdenskrig?
  5. Hvor mange japanere døde under 2 verdenskrig?
  6. Hvilke lande var ikke med i 2 verdenskrig?
  7. Hvem vandt i 1 verdenskrig?

Hvor mange sovjetiske soldater døde under 2. Verdenskrig?

Sovjetunionen mistede flest soldater Sovjetunionen tegnede sig for de allerstørste tab. Alene i de to første måneder, efter Sovjetunionen var trådt ind i krigen, blev ca. en mio.

Hvor mange amerikanske soldater døde under 2. Verdenskrig?

Til sammenligning har det amerikanske Department of Veteran Affairs opgjort det amerikanske dødstal under Anden Verdenskrig til 405.399.

Hvor mange amerikanske soldater døde i 2 verdenskrig?

Til sammenligning har det amerikanske Department of Veteran Affairs opgjort det amerikanske dødstal under Anden Verdenskrig til 405.399.

Hvor mange døde i KZ lejre under 2 verdenskrig?

I perioden blev mellem 5 og 6 millioner jøder dræbt. Heraf døde 4 millioner i de såkaldte koncentrationslejre (også kaldet kz-lejre), der var tvangsarbejdslejre eller udryddelseslejre. Lejrene lå dels i Tyskland og dels i de områder, Tyskland besatte under 2. Verdenskrig.

Hvor mange japanere døde under 2 verdenskrig?

På aksemagternes side opgøres tabstallene til 5,3 millioner tyskere, 1,8 millioner japanere og 300.000 italienere. På Vestfronten var tabene mindre end på Østfronten. Frankrig mistede 800.000, Storbritannien og USA hver knap 400.000 mennesker.

Hvilke lande var ikke med i 2 verdenskrig?

Tyskland besatte store dele af Polen, Danmark, Norge, Holland, Belgien og det meste af Frankrig. Tyskland angreb meget hurtigt, så man kalder deres taktik for lynkrig. Tyskland bombede de store engelske byer i forsøget på at erobre England.

Hvem vandt i 1 verdenskrig?

Krigen endte med Centralmagternes nederlag og blev endelig formelt afsluttet ved indgåelsen af Versaillestraktaten i sommeren 1919, som pålagde Tyskland skylden for krigen og dermed krigsskadeserstatninger til især Frankrig. Konsekvenserne af 1. verdenskrig var enorme for det europæiske kontinent.