Table of Contents:

  1. Hvilke dyr lever der i Polen?
  2. Hvilken fugl er landets symbol i Polen?
  3. Hvad er Polens nationaldyr?
  4. Hvordan ser det polske flag ud?
  5. Hvad er Polens nationalsport?
  6. Hvordan ser det ungarske flag ud?
  7. Hvor er håndbold nationalsport?
  8. Hvad er den tyske national sport?

Hvilke dyr lever der i Polen?

Polens dyreliv omfatter også 250 fuglearter, storke, ænder, bjørne, ulve, losser, hjorte, rådyr, vildsvin, sumpskildpadder, ugler, de største ørne og mange andre spændende dyrearter. Se mere under nationalparker på polennu.dk hvor dyrene findes i Polen.

Hvilken fugl er landets symbol i Polen?

Ørnen følger Polens historie helt tilbage fra Boleslaw den 1., som levede for over tusind år siden. Selvom der sidenhen blev sået tvivl om det var en hane, due eller påfugl, man havde dengang, så har polsk legende gjort ørnen til et nationalsymbol fra omkring 1200-tallet og frem.

Hvad er Polens nationaldyr?

Den europæiske bison er Polens nationaldyr.

Hvordan ser det polske flag ud?

Polens flag består af to lige store horisontale felter, et hvidt øverst og et rødt nederst. Farverne rødt og hvid går tilbage til 1831 og er sammen med Polens nationalvåben (Den hvide ørn) og nationalsangen konstitutionelle symboler for landet.

Hvad er Polens nationalsport?

Speedway konkurrerer med fodbold om æren af at være nationalsport i Polen. Også ved grand prix'et i Horsens mærkede Folkebladet passionen for sporten - hos en garvet tv-journalist fra polsk kabel-tv og en flok optimistiske supportere.

Hvordan ser det ungarske flag ud?

Ungarns flag er en horisontal trikolore med farverne rødt, hvidt og grønt. Den horisontale trikolore blev introduceret før og under revolutionen i 1848 som symbol på et frit Ungarn. I tillæg til farvernes traditionelle betydning, symboliserer rødt styrke, hvidt står for trofasthed, og grønt symboliserer håbet.

Hvor er håndbold nationalsport?

- Mange danskere tror fejlagtigt, at enten fodbold eller håndbold er Danmarks nationalsport, eftersom det er vores to største sportsgrene. Sandheden er dog, at vi i Danmark ikke formelt set har en decideret nationalsport.

Hvad er den tyske national sport?

Hovedartikel: Fodbold i Tyskland . Den tyske nationale sport er fodbold . Tyskland er et af de største lande inden for fodbold.