Table of Contents:

  1. Hvor ligger Brasilien?
  2. Hvilke varer importerer Brasilien?
  3. Hvorfor er Brasilien et uland?
  4. Hvilken nabolande har Brasilien?
  5. Hvad lever Brasilien af?
  6. Hvad karakteriserer Brasilien?
  7. Hvad hedder nabolandene i Brasilien?

Hvor ligger Brasilien?

Brasilien omfatter et stort område langs den østlige kyst af Sydamerika og omfatter store dele af kontinentets indre. Den 16.885 km lange landegrænse deles mellem ti lande, og det længste afsnit er den næsten 3.000 km lange grænse mod Peru i vest.

Hvilke varer importerer Brasilien?

Danmark er fjerde største EU-eksportør til Brasilien Danmark eksporterer og importerer hovedsageligt medicinske og farmaceutiske produkter fra Brasilien. Det skyldes, at store danske medicinalvirksomheder har etableret fabrikker i Brasilien, som både producerer produkter til regionen og det europæiske marked.

Hvorfor er Brasilien et uland?

århundredes stormagter. I slutningen af 1900-tallet udviklede landet sig fra at være eksportør af uforarbejdede landbrugsprodukter til en position som verdens ottendestørste industrination. Landet blev tidligere betragtet som et uland, men betegnes nu som "nyindustrialiseret" eller som "mellemindkomstland".

Hvilken nabolande har Brasilien?

Brasilien grænser op til: Argentina, Bolivia, Colombia, Fransk Guyana, Guyana, Paraguay, Peru, Surinam, Uruguay, Venezuela og Atlanterhavet. Det meste af dets klima er tropisk, dog er den sydlige del relativt tempereret.

Hvad lever Brasilien af?

Landets økonomi er blandt verdens 10 største. Landbruget står for en stor andel af landets eksportindtægter. Brasilien er storproducent af soyabønner, kaffe og bananer. Endvidere er landet verdens største eksportør af kylling og oksekød.

Hvad karakteriserer Brasilien?

Den sydlige del af landet er dækket af bjerge og græssletter med skov. Brasilien har også en lang kystlinje. Størstedelen af befolkningen bor ved eller nær kysten, særlig i sydøst omkring byerne São Paulo, Rio de Janeiro, Belo Horizonte, Curitiba og Porto Alegre.

Hvad hedder nabolandene i Brasilien?

Brasiliens geografi
Kystlinie7.491 km
Landegrænser16.885 km
NabolandeArgentina 1.261 km Bolivia 3.423 km Colombia 1.644 km Fransk Guyana 730 km Guyana 1.606 km Paraguay 1.365 km Peru 2.995 km Surinam 593 km Uruguay 1.068 km Venezuela 2.200 km
Territorier og krav