Table of Contents:

  1. Er ren og rensdyr det samme?
  2. Hvad hedder en han ren?
  3. Hvad spiser rensdyret?
  4. Hvad kalder man et hun rensdyr?
  5. Er rensdyr drøvtygger?
  6. Hvad hedder en baby rensdyr?
  7. Hvor tit skifter rensdyr gevir?
  8. Hvad symbolisere rensdyr?
  9. Hvad hedder de 7 rensdyr?

Er ren og rensdyr det samme?

Rensdyret tilhører hjortefamilien, hvori der findes i alt 36 arter. Både ko og tyr har gevir, hvilket er unikt indenfor hjortene. Dyrene, der lever højt mod nord, kaldes også for rener og er nok mest kendt for at være trækdyr for julemandens slæde.

Hvad hedder en han ren?

Ifølge juletraditionen trækker rensdyr julemandens slæde juleaften, når han skal ud i verden og dele julegaverne ud. Fører-rensdyret hedder Rudolf og optræder i julesangen "Rudolf med den røde tud".

Hvad spiser rensdyret?

Føde – Rensdyret er planteæder, med et varieret spisekort om sommeren, hvor den æder kæruld, urter, blade af pil og birk samt svampe. Lav udgør en vigtig føde om vinteren.

Hvad kalder man et hun rensdyr?

Rensdyr varierer i størrelse fra cm i skulderhøjde og i vægt fra kg; hunner (kaldet køer eller simler) er mindre end hanner (kaldet tyre eller bukke).

Er rensdyr drøvtygger?

De er drøvtyggere og lever af rensdyrlav, græs, urter og små løvtræer. Om vinteren bruger rensdyret sin klov, når det skal skrabe sneen til side for at finde føde. Der findes ca. 3 millioner rensdyr.

Hvad hedder en baby rensdyr?

Kalven vejer 3-4 kg. ved fødslen, og følger hunnen de første seks måneder, hvorefter den klarer sig selv, men bliver ofte i flokken en tid. Når kalven er 4 måneder gammel, har den et flot gevir. De er drøvtyggere og lever af rensdyrlav, græs, urter og små løvtræer.

Hvor tit skifter rensdyr gevir?

Rensdyrene parrer sig i efteråret, hvorefter fødslen sker i foråret. Kalven følges med hunnen de første seks måneder og bliver ofte i flokken lang tid derefter. Både hannen og hunnen har gevir, dog er hannens en del større end hunnens. Geviret skiftes hvert år.

Hvad symbolisere rensdyr?

Rensdyr, forbindes med juletraditionen om julemanden, der flyver gennem luften med sin kane, trukket af det rødtudede og lysende rensdyr Rudolf. Denne folketrosvariant formidles i moderne tid af forretningsverdenen: En amerikansk stormagasinkæde bestilte i 1939 en historie på vers af forfatteren R.

Hvad hedder de 7 rensdyr?

I amerikansk tradition har rensdyrene navne, og kaldes Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder og Blitzen. I dansk oversættelse gengives de normal som Sprinter (eller Springer), Danser, Smukke, Konge, Komet, Amor, Torden og Lyn.