Table of Contents:

  1. Hvilket land har flest kirker?
  2. Hvilke religioner er der i Portugal?
  3. Hvilken kirke omfatter den største del af Europas befolkning?
  4. Hvor mange kristne er der i Europa?
  5. Hvor er der flest protestanter?

Hvilket land har flest kirker?

Jamaica er kendt for at være det land i verden, der har flest kirker pr. indbygger. Jamaica bryster sig af at være det land i verden, der har flest kirker pr. kvadratmeter.

Hvilke religioner er der i Portugal?

Portugal - religion, Den katolske kirke er dominerende; stat og kirke har siden 1911 været adskilt. Kirken har sin største aktive tilslutning i landets nordlige del, hvor over 90% af befolkningen betragter sig som katolikker, mens det i visse dele af Alentejo er mindre end 40%.

Hvilken kirke omfatter den største del af Europas befolkning?

Den romersk-katolske kirke (også kaldet Den katolske kirke) er den største af de kristne kirker, verdens største trossamfund med i alt ca. 1,3 mia. troende (pr. 2019.), og verdens største, kontinuerligt fungerende internationale organisation.

Hvor mange kristne er der i Europa?

Kristendommens vækst sker næsten udelukkende i den del, vi ofte kalder den tredje verden, hvorimod religionen går tilbage i meget af den vestlige verden. Europa udgør stadig, med ca. 560 millioner medlemmer, kontinentet med den største kristne menighed.

Hvor er der flest protestanter?

I og omkring hovedstaden Belfast på østkysten bor 1/3 af befolkningen, og byen er økonomisk og administrativt centrum for Nordirland. Det er i dette område, at der bor flest protestanter, mens de andre byer, Armagh undtaget, og landdistrikterne har flertal af katolikker.