Table of Contents:

  1. Kan man løbe med en ny hofte?
  2. Hvor længe halter man efter en hofteoperation?
  3. Hvor meget må man træne efter hofteoperation?
  4. Hvor lang tid kan en kunstig hofte holde?
  5. Kan man spille fodbold med ny hofte?
  6. Hvor længe skal man træne efter hofteoperation?
  7. Hvor lang tid kan en ny hofte holde?
  8. Kan en kunstig hofte gå løs?
  9. Hvad er Tha?

Kan man løbe med en ny hofte?

Du har behov for ekstra kalorier og proteiner for at sikre optimal heling af den opererede hofte, samt genvinde energi og muskelstyrke. Det er vigtigt at holde sig i så god fysisk form som muligt. Dvs. cykle, gå ture, svømme, eller anden motion efter evne.

Hvor længe halter man efter en hofteoperation?

Brug albuestokke i 2-6 uger efter operationen Du må gå med én albuestok, når du kan gå uden at halte. Når du benytter én albuestok, skal albuestokken være i modsatte side af den opererede hofte. Gang uden albuestokke er tilladt når du kan gå sikkert og uden at halte. Almindeligvis sker dette i løbet af 2-6 uger.

Hvor meget må man træne efter hofteoperation?

Du kan nu begynde at træne hoftemusklernes styrke, stabilitet og udholdenhed. Du bruge benet, så meget du kan. Husk dog sta- dig at justere de daglige aktiviteter og din træning, så du tager hensyn til smerter. Vi anbefaler, at du fortsat benytter ”frøstilling”, når du bøjer dig forover.

Hvor lang tid kan en kunstig hofte holde?

Hofteprotesen kan løsne sig eller blive slidt med tiden. Det kan vise sig ved smerter i eller omkring hoften. Det kan påvises ved røntgenundersøgelser, men kræver en henvisning fra egen læge. I langt de fleste tilfælde vil en hofteprotese være velfungerende i 15-20 år.

Kan man spille fodbold med ny hofte?

Det samme kan gøre sig gældende, hvis man gerne vil fortsætte med at løbe maraton, spille håndbold eller fodbold, for de belastninger kan et nyt led ikke klare, siger Poul T. Nielsen. Derfor gør overlægen og hans kolleger meget ud af at afklare, hvad man kan forvente med en ny hofte.

Hvor længe skal man træne efter hofteoperation?

I forbindelse med indsættelse og udskiftning af hofteprotese skal du påregne en genoptræningsperiode på 2 - 3 måneder. Vores fysioterapeuter hjælper dig godt på vej med instruktion før operationen og under indlæggelsen.

Hvor lang tid kan en ny hofte holde?

Hvor længe kan man så regne med, at den nye hofte holder? For 20 år siden sagde man 10 år. Nu kan en ny hofte holde 20-30 år. - Den typiske patient er omkring 70 år, når han eller hun får en ny hofte, og derfor vil den for de flestes vedkommende holde resten af deres liv, understreger Poul T.

Kan en kunstig hofte gå løs?

Løsning af protesen Det kan forekomme, at protesen går løs. Dette viser sig ved, at der kommer smerter i hoften ved belastning. Risikoen for, at protesen løsner sig, er dog lille. Behandlingen af de sene komplikationer er blandt andet at udskifte protesen.

Hvad er Tha?

Når smertestillende behandling og træning ikke længere lindrer smerter i et skadet eller nedslidt hofteled, kan indsætning af et nyt hofteled - en total hofteprotese - være en god løsning.