Table of Contents:

 1. Er der dyr i Figner?
 2. Hvordan formerer man figentræ?
 3. Hvilke dyr spiser figner?
 4. Er der hvepse i figner?
 5. Kan man lave stiklinger af figentræ?
 6. Kan man plante figentræ i krukke?
 7. Hvorfor er figner ikke veganske?
 8. Hvordan bliver figner befrugtet?
 9. Hvordan planter man et figentræ?
 10. Hvordan klipper man et figentræ?
 11. Kan skrællen på figner spises?
 12. Hvilket figentræ skal jeg vælge?

Er der dyr i Figner?

Der er tale om et højt specialiseret samarbejde, der gennem tiden er opstået mellem figenblomsterne og hvepsene, således kan figenblomsterne kun bestøves af små hunhvepse, som omvendt kun kan udklække deres æg i figenblomster.

Hvordan formerer man figentræ?

Sådan laver du dit eget figentræ
 1. Du kan beskære dit figentræ i foråret. ...
 2. Klip snittet lige over foroven og skråt forneden, så du kan se, hvad der skal vende op og ned.
 3. Sæt stiklingerne i så- og priklemuld, og plant dem ude i kanten af en potte, så de har nemmere ved at slå rod.

Hvilke dyr spiser figner?

Fignerne er så søde, at heller ikke hvepse, myrer og bænkebidere kan modstå deres fristelse.

Er der hvepse i figner?

Hvepsene har hjupet fignerne med at formere sig til hundredvis af forskellige arter, skriver Statens Naturhistoriske Museum i en pressemeddelelse. Figenen med det latinske navn Ficus carica, som vi propper os med ved juletid, er blot én af de over 750 arter af figner, der alle bestøves af forskellige hvepsearter.

Kan man lave stiklinger af figentræ?

Man kan lave stiklinger både efterår og forår, men de skal stå lidt beskyttet om vinteren. Det er der ingen ben i, men det kan være vanskeligt at få moden frugt på dem. Figner producerer to hold figner om året i syden. De sætter små frugter om efteråret, som sydpå modner næste sommer.

Kan man plante figentræ i krukke?

Du kan godt dyrke figener i krukker. Vær dog opmærksom på, at de ikke tørrer ud. Figentræer kan med fordel dyrkes i en balje.

Hvorfor er figner ikke veganske?

På grund af den særlige bestøvningsform undlader nogle veganere at spise figner.

Hvordan bliver figner befrugtet?

Det er også en figen, som ikke behøver den lille hveps, som normalt sørger for befrugtningen ved at lægge æg i frugtanlæggene. Larverne smyger sig rundt inde i fignerne og befrugter alle de lange fimrehår, som de er bygget op af, og til sidst forlader hvepsen frugten for at flyve ud som en fuldbyrdet hveps.

Hvordan planter man et figentræ?

Hvordan planter jeg mit figentræ? Figentræet trives bedst i en gruset, næringsfattig men kalkrig jord, så husk at give det gode drænforhold. Planten kan godt lide sol, varme og masser af lys, så derfor kan det være en fordel at plante den op ad en syd- eller vestvendt mur.

Hvordan klipper man et figentræ?

Hvis man ikke beskærer, får man med tiden lange hængende grene, som kun har blade yderst. De første 3–4 år efter plantning skærer man i marts – april skuddene halvt tilbage. I løbet af sommeren fjerner man evt. skud med en forkert retning eller overflødige skud i forhold til det grenskelet, som man ønsker at opbygge.

Kan skrællen på figner spises?

Friske, fuldmodne figner er enten grønne eller lilla til brune og lidt rynkede. Skallen er blød, indeni er en masse af frugtkød med klæbrige kerner. Skallen kan spises, men mange foretrækker at lade være.

Hvilket figentræ skal jeg vælge?

For at få succes med dit figentræ herhjemme, gælder det derfor først og fremmest om at vælge en sort, der er selvbestøvende. Desuden bør du vælge en sort, der er vinterhårdfør, for at træet kan udvikle sig og overleve i det danske klima.