Table of Contents:

 1. Er der vand i ørkenen?
 2. Hvordan overlever man i en ørken?
 3. Hvordan finder man vand i Jorden?
 4. Hvilke planter lever i ørken?
 5. Hvor langt skal man ned for at finde grundvand?
 6. Hvorfor regner det nogle steder og ikke andre?
 7. Hvordan ligger grundvand i jorden?

Er der vand i ørkenen?

under Sahara ørkenen. Den arabiske halvø, som i geologisk forhistorie var en del af Afrika, huser også en gevaldigt stor forekomst, nemlig den østarabiske vandåre, der breder sig ud over 1.600.000 kvadratkilometer arabisk land og flyder under landene Bahrain, Irak, Kuwait, Oman, Qatar, Saudi Arabien og Yemen.

Hvordan overlever man i en ørken?

En anden strategi for at lære, hvordan planter overlever i ørkenen, er beskyttelse mod varme. Vi ved, at ørkener har meget høje temperaturer om dagen og meget lave om natten. Planter med grønne blade kan absorbere varme.

Hvordan finder man vand i Jorden?

Når man skal finde et nyt område til at indvinde drikkevand, bruger man viden fra tidligere boringer, geologiske undersøgelser og prøvepumpninger. Ud fra denne viden kan man vurdere, hvor meget vand en ny boring i området kan give.

Hvilke planter lever i ørken?

Mangfoldigheden af ​​planter i ørkenen er betydeligt mindre end i tropiske regnskove, men ikke mindre interessant for det.
 • Acacia.
 • Agave.
 • Valmue i Californien.
 • Dato.
 • Filipens.
 • Lithops eller levende sten.
 • Saguaro.
 • yucca rostrata.

Hvor langt skal man ned for at finde grundvand?

Der er steder i kommunen, hvor du kun skal grave 10-20 centimeter ned, før du rammer grundvandet.

Hvorfor regner det nogle steder og ikke andre?

Det skyldes, at energien i luften koncentreres i et mindre volumen luft. Da varm luft kan indeholde mere fugt end kold luft, er luften knastør og varm, når den er nået helt ned til jordoverfladen. Tør luft medfører få skyer, masser af sol og begrænset nedbør.

Hvordan ligger grundvand i jorden?

Grundvand starter som regn eller sne. Når det regner, siver vandet fra overfladen ned i jorden gennem de mange lag af sand, grus, ler og kalk, hvor det ophobes som grundvand. Hvor hurtigt det sker, varierer meget fra sted til sted, fordi hastigheden afhænger af undergrundens sammensætning.