Table of Contents:

  1. Hvornår er en græskar moden?
  2. Kan man spise græskar blomster?
  3. Kan man spise de orange græskar?
  4. Kan man lave mad af halloween-græskar?
  5. Kan man spise kerner fra halloween-græskar?

Hvornår er en græskar moden?

Græskar kan høstes så snart de er fuldt udvoksede og er helt hårde i skræl og stængel. De tager ikke skade af en kold nat eller to og kan endda klare lidt nattefrost, men det er ikke det bedste for dem, da det kan være med til at påvirke hvor god deres holdbarhed bliver.

Kan man spise græskar blomster?

Squash er i familie med græskar og agurk, og man kan faktisk spise blomsterne fra dem alle. Man skal dog være opmærksom på, at der både findes hanblomster og hunblomster.

Kan man spise de orange græskar?

De store, orange frugter bliver tømt for kød og kerner, får skåret ansigter, som lyser op i mørket. Kødet og kernerne smider de fleste væk, efter poderne har skåret en Jack-o'-lantern, som de kaldes i USA. Men behold endelig begge dele, for det kan sagtens spises. Det smager endda godt.

Kan man lave mad af halloween-græskar?

Og nej, de mangefarvede græskar ved navn 'pyntegræskar' kan du ikke spise. Men de store, orange halloween-græskar, som mange bruger til græskarlygter, kan du sagtens bruge i madlavning. Det lyse, orange kød smager ikke af så forfærdelig meget, men det er stadig fint som suppefyld.

Kan man spise kerner fra halloween-græskar?

Græskar som pynt og mad Og vil man pynte på traditionel vis med de store udskårne Halloween-græskar, så er det godt at vide, at man sagtens kan bruge kerner, kød og indmad i madlavningen - og dermed ikke behøver at smide det ud.