Table of Contents:

  1. Hvilken bjergkæde er den højeste?
  2. Hvad hedder bjerget på nepalesisk og hvad betyder det?
  3. Hvor mange bjerge over 8000 meter?
  4. Hvordan dannes der Foldebjerge?
  5. Hvad er Dødszonen?
  6. Hvad er en sherpa?

Hvilken bjergkæde er den højeste?

Himalaya (af sanskrit: हिमालय, himālaya, sammensat af hima ="sne" + laya ="sted", "bolig", altså ordret: "sneens bolig") er en bjergkæde i Asien. Jordens højeste bjerg, Mount Everest (8.848 meter), og andre af de allerhøjeste bjerge, ligger i Himalaya, ligesom der er højtliggende søer, fx Pangong Tso.

Hvad hedder bjerget på nepalesisk og hvad betyder det?

Manaslu. Bjerget Manaslu, som også kaldes Kutang, er det ottende højeste bjerg i verden med en højde på 8.163 meter. Bjerget er beliggende i den nordvestlige del af Nepal. Bjergets navn “Manaslu” betyder faktisk “Åndens bjerg”.

Hvor mange bjerge over 8000 meter?

Otte-tusinder (el. Eight-thousander) er betegnelse for de 14 bjerge på Jorden, der er mere end 8.000 meter høje. Betegnelsen udtrykker samtidig en af de største udfordringer for bjergbestigere, nemlig den udfordring at bestige samtlige disse 14 bjerge. De ligger alle i Himalaya- og Karakoram-bjergkæderne.

Hvordan dannes der Foldebjerge?

Foldebjerge, bjerge, der består af foldede geologiske lag med bratte kamme, spidser og skarpt nedskårne gletsjerdale. De dannes, hvor dele af jordskorpen hæves som følge af kollision mellem to lithosfæreplader, såkaldte konvergenszoner.

Hvad er Dødszonen?

- Dødszonen er et begreb, som man bruger om den zone, hvorfra kroppens ressourcer kun går ned ad bakke.

Hvad er en sherpa?

Sherpa er blevet synonymt med stærke bærere, der hjælper trekkingturister og ambitiøse bjergbestigere i Nepal. Læs her om Sherpa-folket og deres liv i de store højder. Ordet sherpa bruges synonymt med de hjælpere, der bærer udstyret for trekkere og for de vesterlændinge, der bestiger bjerge i Himalaya.