Table of Contents:

  1. Hvor mange gedder er der i en sø?
  2. Hvornår er gedder mest aktive?
  3. Kan man spise en gedde?
  4. Er geder farlige?
  5. Hvornår er geddefiskeri bedst?
  6. Kan man fange gedder om natten?
  7. Hvad bruger man gedder til?
  8. Hvornår må man fange geder?

Hvor mange gedder er der i en sø?

Hvordan dette forhold falder ud i en konkret , vil dog også afhænge meget af søens form og dybdeforhold. I de fleste søer er tætheden under 25-30 voksne gedder (større end 40 cm) pr. ha.

Hvornår er gedder mest aktive?

Gedder er aktive morgen og aften, men ikke alle gedder er ens. Overordnet er gedden mest aktive morgen og aften, men der er også forskelle gennem året. Ser man på det enkelte individ viser det sig, at der findes forskellige typer af gedder, der kan have et meget forskelligt aktivitetsmønster.

Kan man spise en gedde?

Gedden er en populær sports- og spisefisk, der lige som aborren findes i både fersk- og brakvand. Der er både mindstemål og fredningstid for gedden. Gedden er en populær og eftertragtet sportsfisk i de fleste danske søer samt i visse fjorde og nor. Der fiskes efter gedde med både stang og garnredskaber.

Er geder farlige?

De store gedder er ikke farlige for mennesker, så man kan bade i Gjessø, lige så tovligt man vil. Et kig ind i en kæmpegeddes gab er ellers et drabeligt syn. Gedden har bogstaveligt talt tænder i hele munden: i kæberne, i ganen, på gællestavene og sågar på tungen. I alt har den omkring 200 meget skarpe tænder.

Hvornår er geddefiskeri bedst?

Parringsperiode: Gedde parrer sig og gyder i januar til og med marts, så her er fiskene simpelthen optaget af alt andet end at lede efter bytte. Først efter den heftige parringsperiode er de godt sultne, og fiske sæson for gedde boomer gevaldigt fra april og frem.

Kan man fange gedder om natten?

Et par elektroniske bidmeldere er alfa og omega, når der fiskes gedder i de mørke timer. HVORFOR fiske i den mørke nat, når gedder nu hugger lystigt i dagslys, spørger du sikkert dig selv? Svaret er ret simpelt: Fordi man i flere søer kan fange både større og flere fisk om natten end om dagen!

Hvad bruger man gedder til?

Det er efterhånden rigtig populært at fiske i ferskvand og saltvand efter gedde, og det er helt sikkert meget sjovt, da gedden virkelig plasker og fighter i vandet, og så har den en god størrelse.

Hvornår må man fange geder?

Gedden har en fredningstid fra d. 15 marts - 30 april i ferskvand, og i saltvand fra d. 1 april - 15 maj, herunder brakvand, datoerne er inklusiv.