Table of Contents:

  1. Hvilke muligheder åbnede Murens fald for østtyskerne?
  2. Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?
  3. Hvem rev Berlinmuren ned?
  4. Hvilke konsekvenser fik Murens fald?
  5. Hvornår blev de to Tysklande slået sammen til ét Tyskland?
  6. Hvem var forbundskansler på tidspunktet for genforeningen?
  7. Hvorfor blev Tyskland opdelt i 1949?
  8. Hvordan flygtede østtyskerne til Vesttyskland?
  9. Hvor mange døde i Flugten over Berlinmuren?

Hvilke muligheder åbnede Murens fald for østtyskerne?

De 11 måneder der fulgte efter Murens fald var en tid præget af opbrud for borgerne i DDR. De fik mulighed for at rejse frit for første gang i 40 år, der kom nye varer på hylderne, gamle produkter udgik, D- marken blev indført (Naumann, 1998). Den politiske situation i DDR er også præget af opbrud og forandringer.

Hvorfor flygtede folk fra øst til vest?

mennesker flygtede fra øst til vest fra 1949 frem til Murens opførelse i 1961, hvilket økonomien i DDR ikke kunne holde til i længden. Mange af de flygtende var nemlig godt uddannede, og halvdelen var unge mennesker under 25 år. Alene i juli 1961 flygtede over 30.000 mennesker.

Hvem rev Berlinmuren ned?

Berlinmurens fald den 9. november 1989 er blevet kaldt den symbolske afslutning på Den Kolde Krig mellem den Sovjet-styrede Warszawapagt i øst og det USA-styrede NATO i vest. Efter 2. Verdenskrig besluttede sejrherrerne at opdele Tyskland i en østlig og en vestlig del.

Hvilke konsekvenser fik Murens fald?

Med Berlinmurens fald gik både Tyskland og Europa ind i en ny æra, hvor Den Kolde Krig blev afløst af fred, forandringer og en langt større følelse af sikkerhed, efter årtiers frygt for en ødelæggede atomkrig i Europa.

Hvornår blev de to Tysklande slået sammen til ét Tyskland?

Det delte Tyskland betegner både den opdeling af Hitlers Stortyskland som fandt sted i 1945 umiddelbart efter 2. verdenskrig, samt den deling af Tyskland som fandt sted ved dannelserne af de to tyske stater Forbundsrepublikken Tyskland (BRD) og Den Tyske Demokratiske Republik (DDR) i 1949.

Hvem var forbundskansler på tidspunktet for genforeningen?

Erklæringerne blev underskrevet den 29. marts 1955 i Bonn af den tyske forbundskansler Konrad Adenauer og den danske statsminister H.C.

Hvorfor blev Tyskland opdelt i 1949?

Hver zone skulle kontrolleres af enten USA, Storbritannien, Frankrig eller Sovjetunionen, som var de lande, der havde vundet krigen. Sovjetunionen skulle kontrollere Østtyskland. USA, Storbritannien og Frankrig skulle kontrollere hver deres område i Vesttyskland. Den tyske by Berlin blev også delt.

Hvordan flygtede østtyskerne til Vesttyskland?

I juledagene 1977 lykkedes det tre unge østtyskere at flygte over Østersøen i en gummibåd. De var blandt de heldige, der nåede frem til Vesten. Andre omkom i forsøget. Vi hører jævnligt om afrikanere og asiater, der omkommer på Middelhavet under flugten til Europa.

Hvor mange døde i Flugten over Berlinmuren?

Mindst 125 mennesker blev dræbt, da de forsøgte at overvinde Berlinmuren, som fra 19 delte den nuværende tyske hovedstad i to og var selve symbolet på den kolde krig.