Table of Contents:

  1. Er jeg en Alfa?
  2. Kan alle blive ledere?
  3. Hvorfor vil du være leder?
  4. Hvordan skal en leder være?
  5. Hvad kræver det at blive afdelingsleder?
  6. Hvad er godt ved at være leder?
  7. Hvad er en god leder for dig?

Er jeg en Alfa?

- En alfa er typisk udadvendt og har nemt ved tage styringen. Det kan være som formand for elevrådet, holdleder på fodboldholdet eller som den uformelle leder i vennegruppen. Generelt er en alfa mere en solospiller end en teamplayer og har ikke noget imod at fortælle andre om egne præstationer.

Kan alle blive ledere?

Hvis du ikke har ledererfaring Du behøver ikke at have haft formelt ledelsesansvar for at kunne dokumentere, du har de relevante kompetencer. Og er du god til at træffe beslutninger og tage ansvar – i og uden for arbejdslivet – så vil du givetvis også være det som kommende leder.

Hvorfor vil du være leder?

Ledelse er og bliver at skabe følgeskab: At få andre til at gå med sig i den retning, man synes er rigtig for at nå et fælles mål, projekt eller skabe fælles værdi,” fortalte Jacob dengang om, hvad det er, man først og fremmest skal kunne som leder.

Hvordan skal en leder være?

For at være en god leder ifølge medarbejderne skal du delegere opgaver og ansvar med en forventning om, at alle gør deres bedste. Du skal følge engageret med i medarbejdernes arbejde uden at gribe unødigt ind eller kontrollere det i detaljer, og du skal bakke op om deres beslutninger og stole på deres dømmekraft.

Hvad kræver det at blive afdelingsleder?

Din baggrund. En af de bedste forudsætninger for at blive afdelingsleder i en virksomhed er ved erfaring. Måske har du en taget Akademiuddannelsen i ledelse, der ikke kræver andet end en relevant EUD/GVU eller gymnasial uddannelse og to års erhvervserfaring.

Hvad er godt ved at være leder?

Læser og forstår deres medarbejdere Gode ledere kan grundlæggende godt lide at arbejde med og interesserer sig for andre mennesker. De behandler alle med respekt, læser og forstår deres medarbejdere og lægger både mærke til det sagte og det usagte. Det gør dem i stand til bedre at fornemme stemninger.

Hvad er en god leder for dig?

En god leder forstår sine medarbejdere, ser den enkeltes styrker, motiverer og sætter tydelige og klare mål. Som en god leder skal du have en lang række egenskaber, som du skal mestre heriblandt gode lytteevner, empati, projektledelse, kunne kommunikere og holde fokus.