Table of Contents:

 1. Hvad kan man gøre ved overaktiv blære?
 2. Hvad kan være årsag til hyppig vandladning?
 3. Hvad kan trykke på blæren?
 4. Hvad er vigtigt når en borger har problemer med vandladningen?
 5. Hvad er Blærekramper?
 6. Hvordan tømmer man sin blære?
 7. Hvad kan være årsag til at man skal op og tisse flere gange om natten?
 8. Kan tarmen trykke på blæren?
 9. Kan livmoderen trykke på blæren?
 10. Hvad er Urgeinkontinens?
 11. Kan ikke mærke min blære?
 12. Kan blæren trykke på tarmen?
 13. Kan ikke tømme blære ordentligt?

Hvad kan man gøre ved overaktiv blære?

Man kan lave sit eget træningsprogram, hvor man lidt efter lidt forlænger tiden til næste besøg på toilettet. På den måde kan blæren vænne sig til at rumme en større mængde urin. Derved behøver man ikke tisse så ofte. Personer med ufrivillig vandladning kan også have nytte af bækkenbundstræning og elektrostimulering.

Hvad kan være årsag til hyppig vandladning?

De mest almindelige årsager til hyppig vandladning kan være: Indtag af store mængder væske. Blære- eller urinvejsinfektioner. En lille blære, der ikke kan rumme så meget urin.

Hvad kan trykke på blæren?

Det kan medføre, at der opstår tryk i blæren, som kan give øjeblikkelig tissetrang . Dette kan opstå for eksempel ved blærebetændelse, eller ved at forskellige stoffer, for eksempel kunstige sødestoffer (asparagin), farvestoffer i føden eller rusmidler (ketamin og andet), bliver udskilt med urinen som affaldsstoffer.

Hvad er vigtigt når en borger har problemer med vandladningen?

Det er vigtigt, at borgeren får tømt sin blære helt ved hver vandladning. Det gøres bedst, hvis borgeren sidder korrekt på toilettet. Hovedårsagen til, at det er vanskeligt at holde på urin, luft og afføring, er en svag bækkenbund. Det kan være svært at finde sin bækkenbund.

Hvad er Blærekramper?

Blærespasmer opleves af patienter, som behandles med urethral kateter som følge af hæmaturi, cancer eller retentionsproblemer. Blærespasmer opstår b.l.a. på grund af lille blærekapacitet som følge af cancer (vesica, rectum, cerviks eller prostatae), men kan også være som følge af behandlingen med urethral blærekateter.

Hvordan tømmer man sin blære?

Sådan tømmer du din blære
 1. Lad vandet.
 2. Gå en tur på 5-10 minutter.
 3. Tis igen.
 4. Gå en tur eller foretag dig noget andet i 5-10 minutter.
 5. Forsøg at tisse igen. Se også
25. aug. 2011

Hvad kan være årsag til at man skal op og tisse flere gange om natten?

Når man lægger sig til at sove, arbejder nyrerne ekstra hårdt på at udskille affaldsstoffer og overskydende væske fra kroppen. På den måde kan dagens væskeophobninger føre til, at man producerer mere urin om natten og derfor har brug for at stå op og tisse, forklarer hun.

Kan tarmen trykke på blæren?

Hvis du har forstoppelse, kan det påvirke din blære. Du kan risikere, at din blære tømmes før tid, og hvis du træner musklerne i bækkenbunden, kan forstop- pelse have en negativ indflydelse på din træning. Derfor får du her en række råd til, hvordan du kan undgå forstoppelse og undgå, at det påvirker din vandladning.

Kan livmoderen trykke på blæren?

Nedsunken livmoder (prolapsus uteri) og nedsunken blære (cystocele) opstår, hvis disse muskler og sener bliver slappe. Det kan ske efter mange fødsler eller på grund af naturlige alderdomsforandringer. Det kan føre til, at livmoderen falder ned i skeden, og blæren falder ind i væggen mod skeden.

Hvad er Urgeinkontinens?

Ved urgency inkontinens har man en pludselig, stærk og uimodståelig trang til at lade vandet. Dette fører ofte til store ufrivillige vandladninger, ligesom hos et nyfødt barn, hvis nervesystem er umodent og det derfor ikke kan kontrollere blæren.

Kan ikke mærke min blære?

Urge-/tranginkontinens og dårlig blæretømning rammer båder mænd og kvinder og kan give gener, der kan opleves på alle tidspunkter af døgnet: Man kan ikke længere mærke, hvornår blæren er fuld, og man skal lade vandet. Blæren løber derfor over af sig selv og giver sivende urininkontinens.

Kan blæren trykke på tarmen?

Overfyldt blære og endetarm samt stærk pressen i forbindelse med toiletbesøg belaster for- og bagvæg i skeden med risiko for fremfald af skedens forvæg (blæren) eller blærens bagvæg (tarm).

Kan ikke tømme blære ordentligt?

Overløbsinkontinens (hyppige eller konstante dryp af urin) skyldes en manglende evne til at tømme blæren og forekommer hos personer med en beskadiget blære, blokeret urinrør eller neurologisk skade. Overløbsinkontinens kan føles som om, blæren aldrig tømmes helt.