Table of Contents:

  1. Hvor mange københavnere har bil?
  2. Hvor mange cykler er der i Amsterdam?
  3. Hvor mange ejer en bil i København?
  4. Hvor mange parkeringspladser er der i København?
  5. Hvor mange cyklister er der i Danmark?
  6. I hvilket land cykler man mest?
  7. Hvor mange cykler findes i Danmark?
  8. Hvor mange danskere ejer en bil?

Hvor mange københavnere har bil?

Hver tredje københavnerfamilie har en bil, og antallet af bilejere i hovedstaden er stigende.

Hvor mange cykler er der i Amsterdam?

I Amsterdam er der ca. 240.000 offentligt tilgængelige cykel- stativer og 50.000 i København.

Hvor mange ejer en bil i København?

Sidste år var der 77.800 husstande med egen bil i det centrale København - en stigning på 30 pct. på ti år. I den samme periode er det samlede antal husstande i disse dele af byen steget med lidt over 1000 husstande.

Hvor mange parkeringspladser er der i København?

I København er der kamp om parkeringspladserne - både på vejene og blandt kandidaterne til kommunalvalget. Årsagen er, at københavnerne til sammen ejer 138.666 biler, og det er et problem, når der kun er lige over 125.000 kommunale parkeringspladser, som pendlere og besøgende fra andre kommuner også benytter.

Hvor mange cyklister er der i Danmark?

Ifølge en undersøgelse foretaget af DTU og Lunds Universitet er Danmark på 2. pladsen over lande i verden, der cykler mest, kun overgået af Holland. 90% af danskerne ejer en cykel, og vi cykler i gennemsnit 1,6 kilometer om dagen.

I hvilket land cykler man mest?

Så meget cykler europæerne Hollænderne fortæller som det mest cyklende folkefærd, at 63 % cykler flere gange om ugen. I Danmark angiver 48 %, at cykle flere gange om ugen. Andre store EU-cykellande er Tyskland, Finland, Ungarn og Sverige hvor over 1/3 af de adspurgte angiver, at cykle flere gange om ugen.

Hvor mange cykler findes i Danmark?

5,5 millioner mennesker, siges det, at omkring 4 millioner af dem cykler i Danmark. Tal viser også, at lidt under en kvart (1 ud af 6) af alle ture…

Hvor mange danskere ejer en bil?

Ifølge FDM, er der 3.002.889 personbiler indregistreret i Danmark (pr. ). Tallet udgøres af det samlede antal køretøjer (busser, lastbiler, campere og varebiler). Ud af de tre mio.