Table of Contents:

 1. I hvilke lande er der zikavirus?
 2. Hvad er Zika virus?
 3. Hvor stammer Zika virus fra?
 4. Kan man rejse til Thailand som gravid?
 5. Hvornår må man ikke rejse når man er gravid?
 6. Hvor må man ikke rejse hen som gravid?
 7. Hvad er sovesyge?
 8. Er det farligt at flyve med lungebetændelse?
 9. Hvornår tæller man uger fra i graviditet?
 10. Kan man rejse når man er gravid?
 11. Kan man flyve som gravid?

I hvilke lande er der zikavirus?

Et stort globalt udbrud af zikavirus forekom i årene , særligt i Syd- og Mellemamerika, Caribien, Florida og Texas i USA, og i mindre grad i Sydøstasien og Stillehavsregionen. Zikavirus har dog været kendt i Afrika og Asien i mange år.

Hvad er Zika virus?

Hvad er zika-virus? Zika er en virussygdom i familie med Gul Feber, Dengue og Japansk Hjernebetændelse. Den bliver overføret med samme myg (myggearten Aëdes) som de tre nævnte sygdomme. Men i modsætning til disse sygdomme giver zika-virus ofte ingen eller meget få symptomer og er ikke farlig for den smittede selv.

Hvor stammer Zika virus fra?

Zikavirus er et virus der overføres med myg. Sygdommen er opkaldt efter Zika-junglen i Uganda, hvor virus for første gang blev opdaget hos aber i 1947. Zikavirus har fået fornyet opmærksomhed for nylig pga. udbrud i en række lande og da infektion hos gravide kan resultere i alvorlige fosterskader.

Kan man rejse til Thailand som gravid?

WHO fraråder blandt andet gravide at rejse til Thailand på grund af virussen. Risikoen for at blive smittet af Zikavirussen i et ferieparadis som eksempelvis Thailand og Bali er ikke stor, men den er der.

Hvornår må man ikke rejse når man er gravid?

Uge 35 til 37 er det kun tilladt at flyve max. 4 timer og lægeerklæring skal medbringes. Uge 38 til 40 er flyvning ikke tilladt. Ved graviditeter med komplikationer skal passageren medbringe en MEDIF-formular fra egen læge.

Hvor må man ikke rejse hen som gravid?

Risiko for blodprop i benene Selv om den absolutte risiko er lille, anbefales det, at gravide bærer velpassende støttestrømper ved flyrejser over 3 timer. Rejser, hvor den gravide uden gradvis tilvænning skal sove i højder over 3.000 meter over havet eller opholde sig i fjerntliggende områder, frarådes.

Hvad er sovesyge?

Sovesyge er en parasitsygdom. Parasitten bliver overført ved bid af en tsetse-flue. Biddet gør ondt og kan give hævelse og kløe i nogle dage. Hvis man bliver smittet med trypanosomer, vil bidstedet hæve yderligere op, og der kan dannes en byld.

Er det farligt at flyve med lungebetændelse?

Er din lungefunktion nedsat, og har du tendens til lavt iltindhold i blodet, kan du opleve, at du klarer dig fint i dagligdagen, men på grund af det lavere iltindhold i flykabinen kan du opleve problemer under en flyvetur.

Hvornår tæller man uger fra i graviditet?

Metoden baserer sig på, at ægløsning og befrugtning sker nøjagtig 14 dage efter sidste menstruations første dag, og at fosteret udvikles og fødes efter nøjagtig 38 uger. Lægger vi de to uger til fra sidste menstruation, så betyder det, at graviditeten varer 40 uger. Men en normal graviditet kan vare fra 37 til 42 uger.

Kan man rejse når man er gravid?

Risiko for graviderejse Hvis den gravide er rask, ikke tidligere har haft en kompliceret graviditet og ikke har specielle sygdomme, kan hun rejse, hvis hun tager forholdsregler for ikke at udsætte sig selv og fostret for fare.

Kan man flyve som gravid?

Du kan fint flyve under graviditeten, hvis du har en ukompliceret graviditet og i øvrigt er ved godt helbred. Det gælder faktisk for langt størstedelen af graviditeten. Hvorvidt du har lyst til at tage på flyrejse med stor mave og eventuelle graviditetsgener – det er en anden sag.