Table of Contents:

  1. Hvad er størrelserne på forskellige Torx bits?
  2. Hvornår begyndte man at bruge torx?
  3. Hvilke bits er bedst?
  4. Hvad er TX kærv?
  5. Hvad er en skraldeskruetrækker?
  6. Hvilke bits?
  7. Hvad er bitssæt?
  8. Hvad er forskellen på PH bits og PZ bits?
  9. Hvornår blev skruetrækkeren opfundet?
  10. Hvad hedder unbrakonøgle på engelsk?

Hvad er størrelserne på forskellige Torx bits?

Herudover er det ikke let at komme til skade på en Torx bit, da den ender helt fladt. Ulempen er blot at de mest almindelige kærve og bits er inddelt i hele 12 størrelser. De mest anvendte størrelser ligger dog fra T-10 til T-30.

Hvornår begyndte man at bruge torx?

Torx'skruen blev udviklet i 1967 af Camcar Textron. Kærven har form som en sekskant med indad-buede sider. I forhold til Pozidrive er Torx-skruen designet til at være endnu bedre til at hindre at skruetrækkeren skrider ud. Torx kræver forskellige størrelse skruebits alt efter størrelsen på kærven.

Hvilke bits er bedst?

Når du skal købe et bitssæt med bits af god kvalitet, er der nogle mærker, som er førende inden for området. Her kan du for eksempel se nærmere på brands som Bosch, Bacho, Dewalt, Irwin og Makita. Det er en god idé at købe nogle ordentlige bits fra begyndelsen, som er i god kvalitet.

Hvad er TX kærv?

TX - Torx kærven: Ved Torx kærv får du hele 6 kontaktflader med næsten lodrette kanter, så skruemaskinen har et godt greb og bliver hvor den skal. Torx bits bliver inddelt i 12 størrelser, de mest anvendte er fra TX10 - TX30, hvor TX20 nok er den mest ”normale”. Den har en diameter fra 3,5 – 4,0mm og 4,5 – 5,0mm.

Hvad er en skraldeskruetrækker?

Konklusion om skraldeskruetrækkeren Skruetrækkeren er et specielt værktøj, der kombinerer en skraldes fleksibilitet med en praktisk skruetrækkers praktiske funktioner. Den er velegnet til både at løsne og stramme skruer i næsten alle størrelser.

Hvilke bits?

Hvilke bits er velegnede til slagskruetrækkere? Almindelige bits passer fysisk, men kan ikke modstå slagene fra maskinen. Du har derfor brug for specielle bits, der er tilpasset slagskruemaskiner. De er normalt sorte og har en lidt smallere talje, så stødet fra slagskruetrækkeren lettere kan absorberes.

Hvad er bitssæt?

Med et bitssæt kommer du aldrig til at stå i en situation, hvor bitten ikke passer med skruen. Her har du nemlig et hav af forskellige bits, som let kan udskiftet på skruemaskinen. Der vil derfor altid være en bit, som passer til den skrue, du bruger.

Hvad er forskellen på PH bits og PZ bits?

Dette er en videreudvikling af Phillips krydskærven, og ligner den i høj grad. Den skiller sig ud ved at have et lille ekstra kryds, så spidsen nærmest danner en stjerne med fire lange og fire korte takker hvilket giver de fire kontaktpunkter lidt aflastning.

Hvornår blev skruetrækkeren opfundet?

De tidligste tegn på brugen af skruetrækkeren, stammer fra Europa i den sene middelalder. De blev formentlig opfundet i slutningen af 1400-tallet, enten i Tyskland eller Frankrig. Værktøjets oprindelige navne på tysk og Fransk var henholdsvis "Schraubendreher" og "tournevis".

Hvad hedder unbrakonøgle på engelsk?

strengen winder og unbrakonøgle. string winder and allen key.