Table of Contents:

  1. Er der Kvindefængsler i Danmark?
  2. Er fængsler kønsopdelte?
  3. Hvem afsoner livstid i Danmark?
  4. Hvordan er forholdene i danske fængsler?
  5. Hvad er forskellen på 16 års fængsel og livstid?
  6. Hvad er et åbent fængsel?

Er der Kvindefængsler i Danmark?

I Danmark findes der ikke noget egentligt separat kvindefængsel. Det eneste rene kvindefængsel – det åbne kvindefængsel i Amstrup med plads til 20 kvinder – blev nedlagt i 2000, i øvrigt efter en inspektion i 1998 af Folketingets Ombudsmand.

Er fængsler kønsopdelte?

I nogle lande er fængslerne kønsopdelte, så mænd og kvinder ikke kan afsone sammen. Sådan er det ikke i Danmark - men det bliver der lavet om på i 2021, når Danmarks første kvindefængsel vil stå klar i Jyderup.

Hvem afsoner livstid i Danmark?

Politimorderen Palle Sørensen, der sad i fængsel i 33 år og 8 måneder, og børnemorderen Claus Berggren, der døde i fængsel i 2002 efter 25 års afsoning. I 2017 afsonede dobbeltmorderen Naum Conevski og rovmorderen Seth Sethsen fortsat deres livstidsdomme på henholdsvis 34. og 32. år.

Hvordan er forholdene i danske fængsler?

I fængslet får man som hovedregel sin egen celle/stue på cirka syv kvadratmeter. Der er dog enkelte dobbeltceller i nogle fængsler og arresthuse. Man får møbler, sengetøj, håndklæder og efter behov arbejdstøj udleveret i fængslet. Man er som regel sammen med andre indsatte i arbejdstiden og fritiden.

Hvad er forskellen på 16 års fængsel og livstid?

Hvad betyder fængsellivstid? Fængsellivstid er landets strengeste straf og betyder som udgangspunkt en dom til fængsel resten af livet. I gennemsnit bliver livstidsdømte dog løsladt efter 16-17 års fængsel.

Hvad er et åbent fængsel?

Dørene er låst, både yderdørene og dørene mellem afdelingerne. De indsatte kan være opdelt i mindre, separate grupper, for eksempel for at undgå trusler og anden påvirkning mellem grupper. I åbne fængsler er der ingen særlige forhindringer, og man kan uden videre gå fra et åbent fængsel.